Bekendmaking m.e.r.-beoordelingsbesluit Waterschap Limburg voor het tijdelijk onttrekken van grondwater ten behoeve van de realisatie van een onderdoorgang ter hoogte van het spoor aan de Vierpaardjes te Venlo

Het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg maakt bekend dat zij bij besluit van 29 februari 2024 met het kenmerk 2024-Z1662, heeft besloten dat voor het project van het realiseren van de spoorwegonderdoorgang aan de Vierpaardjes te Venlo, gelet op hoofdstuk 7 van de Wet milieubeheer, geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld.

Het waterschap heeft op 14 december 2023 een aanmeldingsnotitie milieueffectrapportage ontvangen voor dit project, behorende bij de vergunningaanvraag als bedoeld in hoofdstuk 6 de Waterwet voor het verrichten van handelingen in een watersysteem. De aanvraag betreft het onttrekken van grondwater om de spooronderdoorgang in den droge te kunnen aanleggen.

Het besluit is op 29 februari 2024 aan de vergunninghouder toegezonden.

Inzage

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit met bijbehorende stukken kan ook worden ingezien via het digitale Waterschapsblad op de website www.overheid.nl. Desgewenst kunt u een afschrift krijgen. Op verzoek kan een mondelinge toelichting op het besluit worden gegeven.

Bezwaar

Dit besluit moet worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht en is niet vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij dit besluit een belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft.

Derden die het niet eens zijn met het besluit dat er geen milieueffectrapport (MER) hoeft worden opgesteld, kunnen dit inbrengen bij het bezwaar en beroep dat mogelijk is op basis van de watervergunning voor het onttrekken van grondwater met het kenmerk 2023-Z15611.

Informatie

Voor nadere informatie over de vergunning kunt u contact opnemen met het waterschap, via telefoonnummer 088 - 88 90 100 of stuur een email naar vergunningen@waterschaplimburg.nl.

Roermond, 4 maart 2024

Het dagelijks bestuur,

Erik Keulers, secretaris-directeur

Saskia Borgers, dijkgraaf

Naar boven