Aankondiging voornemen van Waterschap De Dommel tot het sluiten van een ruilovereenkomst (kenmerk 178037)

 

Het Waterschap heeft verplichte opgaven die vastgesteld zijn in de waterbeheerplan 5 (WBP5) en die voortvloeien uit de Kader Richtlijn Water. Dit betreft opgaven zoals beekherstel en waterberging. Daarnaast heeft het waterschap als doelstelling om samen met partners het Natuur Netwerk Brabant (NNB) te realiseren. Hiertoe sluit het waterschap grondtransacties.

 

Voor de realisatie van project “Herinrichting beekdal Groote Beerze, traject 2a Molenweg – De Hoeve” is het Waterschap met een bij hen bekende eigenaar (hierna: wederpartij) in gesprek gegaan voor de verwerving van 03.20.59ha. Diens percelen zijn gelegen in het projectgebied, deels begrensd als NNB en benodigd om beekherstel uit te voeren. Om tot overeenstemming te komen dient het waterschap ruilgrond in te brengen.

 

Het Waterschap is van mening dat bij deze transactie geen mededingingsruimte door middel van een selectieprocedure behoeft te worden geboden, nu bij voorbaat vaststaat of redelijkerwijs mag worden aangenomen dat op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria voor de desbetreffende percelen slechts de wederpartij in aanmerking komt voor aankoop, aangezien uitsluitend de wederpartij in de positie is het eigendom van de door het waterschap gewenste percelen aan het waterschap in eigendom te leveren.

 

Deze transactie heeft betrekking op de navolgende percelen welke door het waterschap worden ingebracht:

 

Kavel

Gemeente

Sectie

Nummer(s)

Oppervlakte (ha)

1

Bladel

HG

1039 gedeeltelijk

03.20.59

totaal

03.20.59ha

 

Klachttermijn:Nadere informatie kan verkregen worden door het sturen van een email naar grondzaken@dommel.nl o.v.v. het kenmerk van deze publicatie.

 

Indien u zich niet kunt verenigen met de transactie dient een kort geding tegen Waterschap De Dommel aanhangig te worden gemaakt bij Rechtbank Oost‑Brabant, Leeghwaterlaan 8, 5223 BA ’s-Hertogenbosch.

 

Op straffe van verval van alle rechten om tegen de eventueel nadien gesloten overeenkomst in rechte met succes op te komen, waaronder het recht tot het instellen van een vordering tot vernietiging, beëindiging, ontbinding van de overeenkomst.

 

Het instellen van een kort geding geschiedt door middel van een tijdige betekening van een dagvaarding door een deurwaarder. Dit kort geding dient binnen 20 dagen na dagtekening van deze publicatie te geschieden. Bij gebreke van een tijdig kort geding vervalt het recht tegen het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. Waterschap De Dommel en wederpartij zouden immers onredelijk worden benadeeld, indien pas na deze termijn alsnog tegen het aangaan van de overeenkomst zou worden opgekomen.

 

Bericht bekend gemaakt op datum: 04-02-2023

 

Naar boven