Benoemingsbesluit in verband met opengevallen plaats (Algemeen bestuur)

De voorzitter van het centraal stembureau van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier;

Als voorzitter van het centraal stembureau van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier ben ik door de voorzitter van het algemeen bestuur geïnformeerd over het feit dat mevrouw S. Borgers te Spierdijk per 21 februari 2024 een nieuwe functie gaat bekleden die onverenigbaar is met haar lidmaatschap van het Algemeen Bestuur van het hoogheemraadschap en dat haar lidmaatschap derhalve van rechtswege eindigt overeenkomstig artikel X1, eerste lid, van de Kieswet. Mevrouw Borgers maakt deel uit van de fractie Water Natuurlijk, thans samen met de Fractie Natuurterreinen optredende onder de naam Fractie Water & Natuur.

Overeenkomstig artikel W1 van de Kieswet, benoemt de voorzitter van het centraal stembureau een vervanger voor de plaats die is opengevallen. De volgende in aanmerking komende kandidaat op de lijst van de fractie Water Natuurlijk is de heer N.S.L. Heijne te Hoorn.

De voorzitter van het centraal stembureau besluit daarom N.S.L. Heijne te benoemen als lid van het algemeen bestuur van het hoogheemraadschap voor de fractie Water Natuurlijk.

Aldus besloten te Heerhugowaard op 13 februari 2024.

De voorzitter van het centraal stembureau van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier,

de heer ir. R.P.G. Bosma

Naar boven