Waterschap Zuiderzeeland is voornemens om over te gaan tot uitgifte van het recht van opstal op een gedeeltelijk perceel ten behoeve van het hebben, houden, onderhouden en vervangen van een pompinstallatie aan een bij ons bekende partij:

 

 

Objectinformatie: Talud Kuindertocht, Luttelgeest

Voornemen: Uitgifte recht van opstal

Kadastraal bekend: gemeente Noordoostpolder, sectie G, nummer 1002 (gedeeltelijk), gezamenlijk groot circa 25 m2.

 

Waterschap Zuiderzeeland is voornemens om een perceel grond uit te geven ten behoeve van het houden, onderhouden en vervangen van een pompinstallatie met aan- en toebehoren. De uitgifte van het recht van opstal vindt plaats conform de regels van het Grondzakenbeleid van Waterschap Zuiderzeeland.

De uitgifte vindt plaats om de werkelijke en juridische situatie met elkaar in overeenstemming te brengen. De opstaller is de enige partij die het perceel vanaf zijn eigendom kan bereiken, daarom is de wederpartij de meest geschikte partij.

Waterschap Zuiderzeeland geeft door deze publicatie uitvoering aan het (Didam)arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

 

Wachttijd: 20 kalenderdagen

Waterschap Zuiderzeeland neemt na de datum van publicatie van het voornemen een wachttijd van 20 kalenderdagen in acht. Dit is een vervaltermijn. Na het verstrijken van de wachttijd, gaat Waterschap Zuiderzeeland over tot uitgifte aan de meest geschikte partij.

 

Uw reactie

Bent u van mening dat u ook in aanmerking dient te komen voor de uitgifte van het recht van opstal op het genoemde perceel, dan kunt u dit schriftelijk en gemotiveerd, binnen de wachttijd van 20 kalenderdagen na publicatie, aan Waterschap Zuiderzeeland kenbaar maken.

Waterschap Zuiderzeeland zal op basis van uw motivatie een afweging maken de zaak opnieuw in behandeling te nemen.

U ontvangt binnen twee weken na sluiting van de reactietermijn schriftelijk bericht van Waterschap Zuiderzeeland over de beslissing en het vervolgtraject.

 

Hoe kunt u reageren?

Uw reactie stuurt u toe per e-mail aan afdeling Grondzaken via grondzaken@zuiderzeeland.nl. Vermeld in uw correspondentie altijd het zaaknummer.

 

Reageert u niet op tijd

Reageert u niet binnen de wachttijd van 20 kalenderdagen, dan vervalt de mogelijkheid om uw bedenkingen tegen ons voornemen te uiten. In dat geval zal Waterschap Zuiderzeeland het voornemen uitvoeren zoals dat hierboven is vermeld.

Naar boven