In de vergadering van 15 oktober 2024 heeft het dagelijks bestuur besloten de gemeenschappelijke regeling GBLT te wijzigen, zodat de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Veenendaal, Woudenberg en Renswoude kunnen toetreden tot de gemeenschappelijke regeling GBLT.
In de vergadering van 27 november 2024 heeft het algemeen bestuur hiervoor de benodigde toestemming verleend.
Wat is de gemeenschappelijke regeling GBLT?
GBLT is het gezamenlijk belastingkantoor dat de waterschapsbelastingen en gemeentelijke belastingen heft en int voor vijf waterschappen, waaronder waterschap Vechtstromen, en zes gemeenten. GBLT is een zogenaamde gemeenschappelijke regeling. Een gemeenschappelijke regeling is een besluit op grond van de Wet gemeenschappelijke regelingen waarmee de waterschappen en gemeenten formeel samenwerken en het gemeenschappelijk openbaar lichaam GBLT hebben opgericht.
Documenten bekijken (ter inzage)
Het besluit van het dagelijks bestuur tot het wijzigen van de Gemeenschappelijke regeling GBLT en het besluit tot het verlenen van de daarvoor benodigde toestemming van het algemeen bestuur kunt u bekijken op de website van Vechtstromen via de volgende link: https://www.vechtstromen.nl/terinzage.
Ook kunt u het besluit tot het wijzigen van de Gemeenschappelijke regeling GBLT en het besluit tot het verlenen van de daarvoor benodigde toestemming tijdens kantooruren bekijken in het waterschapskantoor, Kooikersweg 1 te Almelo.
U kunt deze documenten bekijken met ingang van 6 december 2024 tot en met 16 januari 2025.
Hoe gaat het verder?
Ook de andere deelnemers aan de gemeenschappelijke regeling GBLT besluiten over het wijzigen van de gemeenschappelijke regeling GBLT.
Bent u het niet eens met het besluit (bezwaar)?
Bent u het niet eens met het besluit van het waterschap? U kunt het waterschap tot en met 16 januari 2025 laten weten dat u het niet eens bent met het besluit. Dit heet bezwaar maken. U kunt bezwaar maken als het besluit uw belangen raakt of tegen uw belangen ingaat. U bent dan een belanghebbende.
Bezwaar maken
Als u het waterschap wil laten weten dat u het niet eens bent met het besluit, dan moet u bezwaar maken bij het dagelijks bestuur.
Dit kunt u schriftelijk doen. U kunt uw brief sturen naar:
het dagelijks bestuur
waterschap Vechtstromen
postbus 5006
7600 GA Almelo.
U moet daarbij de volgende gegevens vermelden:
- a.
- b.
- c.
- d.
waarom u het niet eens bent met het besluit (de gronden van uw bezwaar).
Wilt u het treffen van de gemeenschappelijke regeling tegenhouden?
Als u bezwaar maakt stopt dit het wijzigen van de gemeenschappelijke regeling niet. Met een voorlopige voorziening vraagt u een voorlopige beslissing van de rechtbank als u de uitspraak van het waterschap op uw bezwaar niet kunt afwachten vanwege een spoedeisend belang.
U kunt de voorlopige voorziening vragen bij de rechtbank Overijssel, Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle. U moet daarbij de volgende gegevens vermelden:
- a.
- b.
- c.
de naam van de verleende omgevingsvergunning;
- d.
wat uw spoedeisend belang is;
- e.
wat de voorlopige voorziening volgens u moet inhouden.
Een voorlopige voorziening kunt u alleen vragen als u al bezwaar bij het waterschap heeft gemaakt tegen het treffen van de gemeenschappelijke regeling.
U kunt ook digitaal een voorlopige voorziening vragen bij de rechtbank via: https://mijn.rechtspraak.nl/keuze. Hiervoor heeft u een elektronische handtekening (DigiD) nodig.
Voor meer informatie kunt u de website van de rechtbank bezoeken: https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Overijssel. U kunt ook met de rechtbank bellen. Dit kan via het telefoonnummer 088 361 55 55.
Voor het vragen om een voorlopige voorziening moet u een bedrag aan de rechtbank betalen (griffierecht).
Informatie
Voor meer informatie kunt u ook bellen met het algemene telefoonnummer (088) 2203333.