Waterschapsblad van Waterschap Drents Overijsselse Delta
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Waterschap Drents Overijsselse Delta | Waterschapsblad 2024, 22229 | ruimtelijk plan of omgevingsdocument |
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Waterschap Drents Overijsselse Delta | Waterschapsblad 2024, 22229 | ruimtelijk plan of omgevingsdocument |
Gedeputeerde Staten van Overijssel maken, mede namens het dagelijks bestuur van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta), het volgende bekend:
De IJsseldijk tussen Zwolle en Olst moet versterkt worden. Het is één van de vele dijken die Nederland beschermt tegen hoog water. De dijk tussen Zwolle en Olst beschermt de inwoners van Salland en Zwolle tegen water vanuit de IJssel. Maar ook bij een noordwesterstorm vanuit het IJsselmeer. Bij een eventuele doorbraak van de dijk stroomt een groot gebied onder en dat willen we met dit project voorkomen. Het project dijkversterking Zwolle-Olst zorgt ervoor dat de dijk versterkt wordt en straks weer voldoet aan de wettelijke veiligheidseisen. De dijk wordt versterkt over een lengte van 28,4 km, verdeeld over 12 modules en 31 deeltrajecten. Onderdeel van het project dijkversterking Zwolle-Olst is het realiseren van KRW-maatregel ‘Natuurlijke inrichting Paddenpol’ tussen Wijhe en Herxen.
Het project is onderdeel van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma.
Meer informatie over het project is opgenomen op de projectwebsite: www.ijsselwerken.nl.
Om de maatregelen voor de dijkversterking en de natuurlijke inrichting van Paddenpol uit te mogen voeren, zijn een aantal formele besluiten en vergunningen nodig. Het gaat hierbij om:
Het Ontwerp Projectbesluit IJsselwerken, versterking IJsseldijk tussen Zwolle en Olst, inclusief een Milieueffectrapport (MER) en diverse bijlagen;
Ontwerpvergunningen voor (alleen) de dijkversterking:
Ontwerpvergunning omgevingsplanactiviteit bouwwerken en kappen (gemeente Olst-Wijhe);
Ontwerpvergunning omgevingsplanactiviteit bouwwerken, kappen en rijksmonumentenactiviteit (gemeente Zwolle);
Ontwerpvergunning beperkingengebiedactiviteit (Rijkswaterstaat, namens Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat);
Ontwerpvergunningen voor (alleen) Natuurlijke inrichting Paddenpol:
Ontwerpvergunning buitenplanse omgevingsplanactiviteit, omgevingsplanactiviteit uitvoeren van werken, - bouwwerken en - kappen (gemeente Olst-Wijhe);
Ontwerpvergunning ontgrondingsactiviteit (Provincie Overijssel);
Ontwerpvergunning beperkingengebiedactiviteit (Inspectie Leefomgeving en Transport, namens Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat).
Om het project uit te kunnen voeren is ook een omgevingsvergunning Natura 2000-activiteit nodig. Deze ontwerpvergunning wordt later ter inzage gelegd. Hiervoor volgt een aparte kennisgeving.
Volgens de Omgevingswet (artikel 16.7 en 5.45) moet de provincie bovenstaande besluiten gecoördineerd voorbereiden. Dat houdt in dat de provincie de voorbereiding, bekendmaking en terinzagelegging van deze besluiten op elkaar afstemt en zo veel mogelijk gelijktijdig laat plaatsvinden. Dit heeft als voordeel dat duidelijk is welke besluiten bij dit project horen en dat iedereen met één zienwijze kan reageren op al deze besluiten. Zienswijzen kunnen ingediend worden bij één loket (de provincie).
Volgens de Algemene wet bestuursrecht (afdeling 3.5) moet de uitgebreide voorbereidingsprocedure doorlopen worden. Dat houdt in dat de vergunningen eerst in ontwerp voor zes weken ter inzage gelegd worden. Iedereen kan in deze zes weken een zienswijze indienen. De zienswijzen worden beoordeeld en beantwoord in een Nota van Antwoord. Bij nieuwe inzichten kan een zienswijze leiden tot aanpassingen in het definitieve Projectbesluit of in de definitieve vergunningen.
Het definitieve Projectbesluit, inclusief de Nota van Antwoord, wordt vastgesteld door het waterschap en hierna ter goedkeuring aangeboden aan de provincie. De provincie legt het goedkeuringsbesluit en de definitieve vergunningen opnieuw voor zes weken ter inzage, tegelijk met het definitieve Projectbesluit. De indieners van de zienswijzen krijgen na het goedkeuringsbesluit van de provincie een melding als de Nota van Antwoord is gepubliceerd, zodat ze kunnen zien hoe met hun zienswijze is omgegaan.
De in deze kennisgeving genoemde ontwerp Projectbesluit en ontwerpvergunningen liggen van 24 oktober 2024 tot en met 4 december 2024 ter inzage.
U kunt het ontwerp Projectbesluit gedurende de inzagetermijn digitaal bekijken op de volgende websites:
U kunt de bijbehorende ontwerpvergunningen en stukken gedurende de inzagetermijn digitaal bekijken op de volgende websites:
Heeft u stukken gelezen en bent u het niet eens met (een onderdeel van) het ontwerp Projectbesluit, het MER of een ontwerpvergunning? Dan kunt u dit kenbaar maken door tijdens de terinzagelegging (24 oktober tot en met 4 december) een zienswijze in te dienen bij de Provincie Overijssel. Het indienen van een zienswijze kan zowel digitaal als mondeling (zie toelichting hieronder).
U kunt online uw zienswijze indienen via onderstaand formulier:
Let op: ook zienswijzen op het ontwerp Projectbesluit van WDODelta of op de ontwerp vergunningen van de andere overheden dient u in bij de provincie Overijssel als coördinerend bevoegd gezag.
U kunt tijdens de terinzagelegging ook een mondelinge zienswijze indienen. Om gebruik te maken van deze mogelijkheid kan binnen de periode van ter inzagelegging (24 oktober tot en met 4 december) contact te worden opgenomen met het Overijssel Loket via telefoonnummer 038 499 88 99, zodat hiervoor een afspraak gemaakt kan worden. Van een mondelinge zienswijze wordt een bondig verslag gemaakt, dat wij u ter accordering en ondertekening voorleggen.
Voor inhoudelijke vragen over het project kunt u contact opnemen met IJsselwerken via info@ijsselwerken.nl.
Voor vragen over de procedure kunt u contact opnemen met de Provincie Overijssel via rb-procedureteam@overijssel.nl.
Kopieer de link naar uw clipboard
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/wsb-2024-22229.html
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.