Bestuursvergadering 13 februari 2024

 

Agenda van de openbare vergadering van het algemeen bestuur (Algemene Vergadering) van Waterschap Zuiderzeeland op dinsdag 13 februari 2024 vanaf 13.30 uur in het Waterschapshuis, Lindelaan 20 in Lelystad.

 

U kunt bij de vergadering aanwezig zijn op de publieke tribune of deze rechtstreeks via internet volgen: www.zuiderzeeland.nl/livestream.

 

Op de agenda staan o.a. de volgende punten:

 

- Renovatie afvalwaterzuivering Almere (opiniërend)

Almere is de Flevolandse stad met de meeste inwoners. Dit aantal gaat nog flink groeien. Het afvalwater van al deze huishoudens en bedrijven moet Zuiderzeeland ook in de toekomst zuiveren. Daarom gaat het waterschap de afvalwaterzuivering in Almere renoveren en vergroten. Het bestuur bespreekt de voorgestelde oplossing in relatie tot de doelen en ambities van Zuiderzeeland.

 

- Samenwerkingsstrategie en participatie (besluitvormend)

De strategie voor samenwerking en participatie maakt voor belanghebbenden en initiatiefnemers duidelijk wat zij van Zuiderzeeland kunnen verwachten en wat het waterschap van hen verwacht. De participatieverordening regelt of en zo ja hoe Zuiderzeeland belanghebbenden betrekt in de voorbereiding of uitvoering van beleid. Daarbij gebruikt het waterschap een afwegingskader.

 

- Afvalwaterakkoorden (beeldvormend)

In zijn beheergebied werkt Waterschap Zuiderzeeland samen met gemeenten in de zogenaamde afvalwaterketen. Voor deze samenwerking heeft Zuiderzeeland in 2021 uitgangspunten bepaald. In deze beeldvormende bespreking staan de aanscherping van de uitgangspunten en het concept afvalwaterakkoord tussen de gemeente Almere en het waterschap centraal.

 

Spreekrecht voor iedereen

Tijdens deze vergadering kunnen inwoners gebruikmaken van het spreekrecht. Kijk hiervoor op www.zuiderzeeland.nl/spreekrecht.

 

Stukken ter inzage

De agenda en vergaderstukken zijn te bekijken op www.zuiderzeeland.nl/vergaderstukken.

 

Naar boven