Besluit Maatwerkvoorschriften voor het onttrekken van grondwater ten behoeve van rioolvervanging, Agniesebuurt Oost in Rotterdam.

(D2024-09-0017001, verzenddatum 23 september 2024)

Het hoogheemraadschap heeft besloten maatwerkvoorschriften te stellen aan een activiteit. Het hoogheemraadschap geeft hiermee toestemming voor het onttrekken van grondwater ten behoeve van rioolvervanging, aanleg DIT-riool en aanleg Aquaflow ter plaatse van de Agniesebuurt Oost in Rotterdam. In de periode tussen 1 oktober 2024 en 1 augustus 2026 wordt er grondwater onttrokken met een debiet van maximaal 5 m³ per uur, 120 m³ per dag, 1.200 m³ per maand, 7.500 m³ per jaar en totaal 15.000 m³.

Bent u het niet eens met besluit?

U kunt binnen zes weken na de verzenddatum van het maatwerkbesluit laten weten dat u het niet eens bent met het besluit. Dit heet bezwaar maken. U kunt bezwaar maken als u belanghebbende bent. U bent belanghebbende als het besluit invloed heeft op uw situatie. Op onze website www.hhsk.nl/bezwaar vindt u een uitleg hoe u het bezwaar kunt indienen.

In deze periode kunt u ook de documenten met informatie over het maatwerkbesluit op het kantoor van het hoogheemraadschap aan de Maasboulevard 123 in Rotterdam bekijken. Maak hiervoor vooraf een afspraak via het telefoonnummer 010 - 45 37 300. U kunt de documenten ook digitaal opvragen via vergunningen@hhsk.nl.

Wilt u de start van de activiteiten tegenhouden?

Het maatwerkbesluit is geldig vanaf de dag na de verzenddatum van het besluit, ook als u hiertegen bezwaar maakt. Levert dit voor u een probleem op? Dan kunt u de voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam vragen om een schorsing van het besluit. Dit heet het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening. Dit kan schriftelijk of online via de website van de rechtbank. Voor meer informatie kunt u de rechtbank bellen. Dit kan via het telefoonnummer 088 361 61 61. U moet voor het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening een bedrag aan de rechtbank betalen.

 

Naar boven