Vaststelling projectplan Waterwet voor uitvoering van de kadeversterking Peursumsche Vliet van Waterschap Rivierenland

 

Besluit van het college van dijkgraaf en heemraden

Het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Rivierenland heeft op 30 januari 2024 het projectplan uitvoering kadeversterking Peursumsche Vliet vastgesteld. Daarbij is gelet op:

  • Artikel 5.4 van de Waterwet;

  • De Participatie- en inspraakverordening Waterschap Rivierenland 2020;

  • Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Op het ontwerpprojectplan zijn zes zienswijzen ingediend. Het college heeft paragraaf 1.2 van het projectplan onder de subkop ‘risico op schade’ ten opzichte van het ontwerp aangepast en het projectplan vastgesteld.

 

Inhoud projectplan “uitvoering kadeversterking Peursumsche Vliet”

Waterschap Rivierenland heeft in verband met het project kadeversterkingen tranche 1 van de regionale keringen in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden, vastgesteld dat een deel van de kade langs de Peursumsche Vliet niet voldoet aan de veiligheidsnorm. Daarom is onderzocht welke maatregelen nodig zijn om deze kade op orde te brengen. Dit heeft geleid tot een ontwerp voor versterking van de bestaande kade langs de oostzijde van de Peursumsche Vliet tussen de Peursumseweg en de Heideweg.

 

Beschrijving maatregelen

De kadeversterkingsmaatregelen vinden plaats langs de Peursumsche Vliet van dijkpaal GG104. +70 t/m dijkpaal GG123. +50. Dit is de oostelijke kade tussen de Heideweg en de Peursumseweg in Giessenburg in de gemeente Molenlanden. De kadeversterking wordt integraal uitgevoerd. Dit betekent dat er ook gekeken is naar een verbetering van de inrichting, functionaliteit en inpassing van de kade in het gebied. De sloot naast de kade wordt gedempt en verplaatst. De nieuwe sloot wordt aan één zijde natuurvriendelijk ingericht. Het fietspad op de kade wordt verbreed van 1,9 m naar 3,0 m om het fietspad veiliger te maken.

 

Voor de uitgebreide inhoud van het projectplan met bijbehorende documenten verwijzen wij u naar de stukken die ter inzage liggen (zie hieronder).

 

Projectplan met bijlagen ter inzage

Het projectplan met bijlagen ligt van vrijdag 9 februari 2024 tot en met donderdag 21 maart 2024 voor iedereen ter inzage:

  • 1.

    Online via de knop “Bekijk documenten” op deze webpagina

  • 2.

    Tijdens kantooruren in het kantoor van het Waterschap Rivierenland, De Blomboogerd 1 in Tiel.

Beroep

Tegen dit projectplan kan gedurende zes weken na de dag van bekendmaking beroep worden ingesteld bij de rechtbank Gelderland, Team Bestuursrecht, postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Degenen die beroep in kunnen stellen, zijn:

  • Belanghebbenden die een zienswijze tegen het ontwerpbesluit naar voren hebben gebracht;

  • Belanghebbenden die redelijkerwijs niet verweten kunnen worden tegen het ontwerpbesluit geen zienswijze naar voren te hebben gebracht.

     

Het beroepschrift moet ondertekend zijn en ten minste bevatten: naam en adres, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, en de gronden van het beroep. U kunt ook digitaal beroep instellen bij de rechtbank Gelderland via https://mijn.rechtspraak.nl/keuze. Daarvoor moet u beschikken over een elektronische handtekening (DigiD voor particulieren of eHerkenning voor ondernemers). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Het behandelen van het beroep brengt kosten met zich mee (griffierecht).

 

Voorlopige voorziening

Het indienen van beroep heeft geen schorsende werking. Het projectplan treedt op 9 februari 2024 in werking. Om dit te verhinderen kan, indien beroep wordt ingesteld, ook een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, Team Bestuursrecht, postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U kunt ook digitaal een voorlopige voorziening aanvragen bij de rechtbank Gelderland via https://mijn.rechtspraak.nl/keuze.

 

Ook de behandeling van dit verzoek brengt kosten met zich mee (griffierecht).

 

Meer informatie

Heeft u nog vragen over het projectplan? Dan kunt u contact opnemen met Judith van Zandwijk, omgevingsmanager van dit project. Zij is bereikbaar via 06-387909740. U kunt ook een mail sturen naar: kades-A5H@wsrl.nl.

Naar boven