Bestuursvergadering 24 september 2024

 

Agenda van de openbare vergadering van het Algemeen Bestuur van Waterschap Zuiderzeeland op dinsdag 24 september 2024 vanaf 13.30 uur in het Waterschapshuis, Lindelaan 20 in Lelystad.

 

U kunt bij de vergadering aanwezig zijn op de publieke tribune of deze rechtstreeks via internet volgen: www.zuiderzeeland.nl/livestream.

 

Op de agenda staan o.a. de volgende punten:

 

- Alvalwaterakkoord Almere (besluitvormend)

In Almere ligt een urgente opgave voor het transport van het afvalwater. Dit gaat over de vervanging en de uitbreiding van het systeem. Het afvalwaterakkoord tussen gemeente en waterschap biedt een belangrijk kader om deze opgave doelmatig en in goede samenwerking te realiseren. Daarnaast bevat het akkoord afspraken over het verbeteren van het afvalwatersysteem.

 

- Vitaal Zuiderzeeland (besluitvormend)

Als waterschap bewegen we mee met veranderingen en ontwikkelingen in onze omgeving en de arbeidsmarkt. De veranderende dynamiek in de maatschappij vraagt meer van onze organisatie. De optelsom van ontwikkelingen, autonome groei en beleidskeuzes leidt ertoe dat we ook op een aantal specialismen mee moeten groeien.

 

- Bijdrage HWBP (besluitvormend)

Onze dijkversterkingsprojecten maken onderdeel uit van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP). Daarmee zorgen we dat we in Nederland goed beschermd zijn tegen overstromingen. Samen met het Rijk betalen daarom alle waterschappen mee aan het HWBP. Voor de continuïteit van het landelijke programma is extra geld nodig.

 

Spreekrecht voor iedereen

Tijdens deze vergadering kunnen inwoners gebruikmaken van het spreekrecht. Kijk hiervoor op www.zuiderzeeland.nl/spreekrecht.

 

Stukken ter inzage

De agenda en vergaderstukken zijn te bekijken op www.zuiderzeeland.nl/vergaderstukken.

 

Naar boven