Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden - Start inspraak Ontwerpwijziging peilbesluiten voor Utrecht en Nieuwegein

Het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden maakt bekend dat de ontwerp-wijzigingen peilbesluiten Hoograven en Lunetten 2013, Kanaleneiland 2013, Maarssenbroek en Lage Weide 2013, Nieuwegein-West 2014, Overvecht-Zuid, Tuindorp en Voordorp 2013, Oudegein 2014, Plettenburg 2014, Stad Utrecht en Kromme Rijn 2013, Zuilen en Overvecht-noord 2013 ter inzage liggen voor inspraak.

 

In een peilbesluit worden de oppervlaktewaterpeilen voor een gebied vastgesteld. Dat is nodig om de waterhuishouding in dat gebied zo goed mogelijk af te stemmen op de functies in het gebied. In dit gebied gaat het vooral om bebouwing en wegen. In de bovenstaande geldende peilbesluiten staan tijdsperiodes opgenomen, die eindigen in 2023 of 2024. In de Omgevingsverordening Provincie Utrecht staat geen geldigheidsduur voor peilbesluiten, maar wel dat zij actueel moeten zijn. De geldende peilbesluiten zijn verder actueel. Vanwege juridische redenen worden de einddata daarom weggehaald. De wijzigingen hebben verder geen invloed op de waterpeilen of gebiedsindeling en zijn enkel een administratieve correctie. Wel is er inspraak mogelijk vanwege deze correctie.

 

Stukken inzien

De ontwerp-wijzigingen peilbesluiten liggen zes weken, van 16 september 2024 tot en met 27 oktober 2024, ter inzage.

Op de website van het waterschap kunt u de ontwerp-wijzigingen en de daarbij behorende stukken digitaal inzien en/of downloaden.

 

Inspraak

Tijdens de inzageperiode kunnen belanghebbenden reageren op de plannen. Dit kan schriftelijk en mondeling. Uw inspraakreactie dient uiterlijk 27 oktober 2027 ontvangen te zijn. Uw inspraakreactie kunt u richten aan het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, postbus 550, 3990 GJ Houten, o.v.v. Inspraakreactie Ontwerpwijziging peilbesluiten voor Utrecht en Nieuwegein. U kunt uw inspraakreactie ook per e-mail sturen aan post@hdsr.nl. Voor het indienen van een mondelinge inspraakreactie kunt u een afspraak maken met projectleider Ben Jonkman, telefoon (030) 634 5700.

 

Het waterschap informeert iedereen die inspreekt over de manier waarop de inspraakreactie in het peilbesluit is verwerkt. Dit gebeurt, voordat het algemeen bestuur van het waterschap de vaststelling van het peilbesluit behandelt.

 

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met projectleider Ben Jonkman, telefoon (030) 634 5700, e-mail ben.jonkman@hdsr.nl.

 

Houten, 12 september 2024

Naar boven