Ontwerp-Voorkeursbeslissing en Plan-MER Dijkversterking 20-3

Op 10 september 2024 heeft het college van dijkgraaf en heemraden besloten de ontwerp-Voorkeursbeslissing (VKB) en de Plan-Milieueffectrapportage (MER) voor het Dijkversterkingsproject 20-3 ter inzage te leggen.

Ontwerp-Voorkeursbeslissing en Plan-MER

In de ontwerp-Voorkeursbeslissing zijn de alternatieven om de dijk, normtraject 20-3, te versterken uitgewerkt, onderzocht en beoordeeld. Het meest kansrijke en logische alternatief is vastgesteld in de ontwerp-Voorkeursbeslissing.

De Plan-MER beschrijft de impact van het dijkversterkingsproject op verschillende aspecten zoals omgeving, natuur, bodem, water, landschap en cultuurhistorie. De Plan-MER zorgt ervoor dat het omgeving- en milieubelang goed zijn meegewogen bij de te nemen ontwerp-Voorkeursbeslissing.

Inzage

De ontwerp-Voorkeursbeslissing en de Plan-MER liggen van maandag 16 september 2024 tot en met zondag 27 oktober 2024 gedurende zes weken ter inzage. U kunt deze dan inzien door de bij deze elektronische bekendmaking gevoegde bijlagen te openen. Kijk hiervoor links op deze pagina onder ‘Externe bijlagen’. Een fysiek exemplaar ligt op werkdagen van 08.00 uur tot 17.30 uur op het hoofdkantoor, Handelsweg 100 te Ridderkerk, ter inzage.

Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen gedurende de inzageperiode hun zienswijze over de ontwerp-Voorkeursbeslissing en de Plan-MER zowel schriftelijk als mondeling indienen. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar:

College van Dijkgraaf en Heemraden,

Waterschap Hollandse Delta t.a.v. Dijkversterking 20-3

Postbus 4103

2980 GC Ridderkerk

Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de hieronder genoemde contactpersoon.

U ontvangt een schriftelijke bevestiging van uw ingediende zienswijze. De ingediende zienswijzen worden beoordeeld en bezien wordt of deze aanleiding geven om de ontwerp-Voorkeursbeslissing aan te passen. Vervolgens worden de Voorkeursbeslissing en de Plan-MER Dijkversterking 20-3 definitief vastgesteld door het college van dijkgraaf en hoogheemraden en bekendgemaakt.

Contact

Voor nadere inlichtingen over de ontwerp-Voorkeursbeslissing en de Plan-MER kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met Florian Lemire (adviseur omgeving), te bereiken via e-mail: dijkversterkingsproject20-3@wshd.nl of telefonisch via 088-974 3000 (lokaal tarief). Meer informatie over het project vindt u op de projectwebsite wshd.nl/dijkverbetering20-3.

Ridderkerk, 16 september 2024

Dijkgraaf en heemraden,,

Namens deze:

R. Moerenhout, afdelingshoofd Projecten en Uitvoering

Naar boven