PUBLICATIE VOORNEMEN TOT VERKOOP

Bekendmaking van voornemen tot verkoop aan de Provincie Limburg van het aan Waterschap Limburg toebehorende onroerende zaken

Objectinformatie

Locaties: Nieuwstadt en Echt- Susteren.

Percelen kadastraal bekend:

  • 1.

    gemeente Nieuwstadt, sectie G, nummers 163, 777 en 785, allen geheel en gelegen aan de Altaarweideweg;

  • 2.

    gemeente Susteren, sectie G, nummer 2217, geheel en gelegen aan de Volmolenweg;

  • 3.

    gemeente Susteren, sectie G, nummer 188, geheel en gelegen aan de Bosweg;

  • 4.

    gemeente Susteren, sectie H, nummers 1524 en 1525 beiden geheel en gelegen aan de Biezerdweg;

  • 5.

    gemeente Echt, sectie AA, nummers 746, 500, 502 en 503 allen gedeeltelijk en gelegen aan de Pepinusbrug.

Totale perceelgrootte: ca. 57.041 vierkante meter.

Een en ander zoals schetsmatig weergegeven in de bijlagen.

Voornemen tot aangaan ruilovereenkomst

Waterschap Limburg (hierna verder te noemen: WL) is voornemens om de hierboven genoemde objecten, ter grootte van in totaal ca. 57.041 vierkante meter, aan de Provincie Limburg (hierna verder te noemen: Provincie) (KvK-nummer 50052969) te leveren.

Provincie is de enige serieuze gegadigde

WL is van mening dat de Provincie de enige serieuze gegadigde is die in aanmerking komt voor de aankoop van bovenstaande objecten van het WL. Hiervoor zijn drie hoofdredenen:

  • 1.

    conform de Nota Grondbeleid 2022, vastgesteld op 6 juli 2022 door het Algemeen Bestuur van het WL is de Provincie één van haar overheidspartners in het werkgebied van het WL;

  • 2.

    de Provincie in samenwerking met WL afspraken heeft gemaakt voor een Gebiedsontwikkeling natuur in de regio Sittard-Geleen en Echt-Susteren in het algemeen belang;

  • 3.

    ter compensatie de Provincie eigendommen ter beschikking stelt aan WL voor de uitvoering van de herinrichtingswerkzaamheden rondom de Geleenbeek en de Worm in het algemeen belang. Tevens vindt er een grenscorrectie plaats bij de watergang Pepinusbeek.

Gelet op het voorgaande is WL van oordeel dat op grond van objectieve, redelijke en toetsbare criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor het aangaan van de verkoop van deze objecten, namelijk: de Provincie. Ten overvloede wijzen wij u erop dat WL daarbij een ruime mate van beleidsvrijheid heeft.

Vervaltermijn

Door deze voorgenomen transactie te publiceren en derden de kans te bieden om mee te dingen, beoogt WL open en transparant te handelen. Indien u daarom van mening bent dat u, net als de Provincie, ook een serieuze gegadigde bent voor de aankoop van deze objecten, dan wordt u verzocht uw verzoek tot aankoop schriftelijk en voorzien van een motivering aan het WL kenbaar te maken. Uw verzoek dient u uiterlijk binnen 20 kalenderdagen na publicatie per e-mailbericht kenbaar te maken aan vastgoedpublicaties@waterschaplimburg.nl onder vermelding van: “Swentibold”.

Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. WL zou immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst zou worden opgekomen.

Provincie en WL publiceert dit voornemen in het Waterschapsblad en op www.overheid.nl en www.waterschaplimburg.nl. Met deze publicatie geeft WL uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

Het feit dat een voornemen tot verkoop bekend wordt gemaakt, betekent niet dat WL al definitief tot overdracht besloten heeft. Ook betekent het niet dat met de beoogde koper al volledige overeenstemming is bereikt of dat zeker is dat die zal worden bereikt.]

Roermond, 3 september 2024

Het dagelijksbestuur van Waterschap Limburg,

Namens deze:

Erik Keulers secretaris-directeur

Saskia Borgers, dijkgraaf

Naar boven