Kennisgeving Voornemen & Participatie versterking Inlaatwerk Repelweg – Kadoelermeerdijk

Waterschap Zuiderzeeland werkt tot en met 2026 aan het project ‘Versterking Kunstwerken NOP’ waarbinnen we Inlaatwerk Repelweg in de Kadoelermeerdijk versterken. Op 1 augustus 2024 starten we met de verkenning en planuitwerking van de versterking van dit Inlaatwerk (ter hoogte van km 5.06). Tijdens de verkenning en planuitwerking worden onderzoeken uitgevoerd en het ontwerp gemaakt, dit duurt tot oktober 2025. Voor dit project is een Projectbesluitprocedure nodig om het project te mogen uitvoeren. Onderdeel van de Projectbesluitprocedure is de Kennisgeving Voornemen & Participatie. Met deze Kennisgeving informeert Waterschap Zuiderzeeland u over het voornemen om Inlaatwerk Repelweg te versterken.

Inlaatwerk Repelweg kent een afkeuring op het faalmechanisme piping. Daarbij kan er bij maatgevende omstandigheden in de zandlaag water onder of langs het kunstwerk stromen, waarbij zand gaat uitspoelen vanaf de binnenzijde van de dijk richting de buitenzijde van de dijk. Met maatgevende omstandigheden bedoelen we in deze situatie een storm die eens per 30 jaar voorkomt. Tot nu toe is zo’n storm nog niet voorgekomen. Toch moeten we het kunstwerk versterken om aan de Waterwet te voldoen. Doel van de versterking is om het Inlaatwerk Repelweg weer te laten voldoen aan de gestelde eisen en daarmee aan de Waterwet.

Wie betrekt het waterschap bij de Projectbesluitprocedure?

Het waterschap heeft een beknopte stakeholderanalyse uitgevoerd. We brachten in kaart welke belangen rondom het inlaatwerk spelen, wie hier wonen, werken of gebruik maken van het inlaatwerk of van de directe omgeving. Met deze groepen nemen wij binnenkort contact op. Dit zijn onder andere de provincie Flevoland, gemeente Noordoostpolder en enkele bewoners.

Hoe betrekt het waterschap de belanghebbenden?

Met de belanghebbenden plannen wij in het najaar een persoonlijke kennismaking in. We informeren de betrokkenen over dit project, de planning en effecten op de omgeving. Wanneer het zover is, delen wij ook de uitvoeringsperiode en momenten wanneer er eventueel hinder is voor de omgeving. De partijen blijven tijdens de doorlooptijd van het project betrokken en zij ontvangen de relevante informatie.

Projectbesluitprocedure

Het waterschap is initiatiefnemer van dit project. Er wordt voor dit project geen voorkeursbeslissing genomen. Het dagelijks bestuur van Waterschap Zuiderzeeland stelt het benodigde projectbesluit vast. Het Projectbesluit is pas van kracht wanneer het is goedgekeurd door de Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland.

Aanvullende informatie

Meer informatie over dit project vindt u op www.zuiderzeeland.nl/versterking-inlaatwerk-repelweg. Deze webpagina werkt het waterschap regelmatig bij. Ook kunt u via deze webpagina contact met ons opnemen.

Reageren op deze kennisgeving?

Heeft u aanvullende informatie of mogelijke oplossingen die kunnen helpen bij het ontwerp of zijn er andere initiatieven in de omgeving waar wij rekening mee dienen te houden? Of heeft u vragen? Wij horen graag van u.

Stuur uw reactie naar waterschap@zuiderzeeland.nl of per post naar Waterschap Zuiderzeeland, t.a.v. R. Oudejans, Lindelaan 20, 8224 KT Lelystad onder vermelding van ‘Versterking Inlaatwerk Repelweg’.

U kunt uw reactie insturen tot zes weken na publicatie van deze Kennisgeving Voornemen en Participatie.

Wat gebeurt er met uw reactie?

Wij beoordelen uw reactie op dit document en wij nemen deze, indien mogelijk, mee in het project. Reacties die bijdragen aan de doelen, uitvoerbaar zijn en passen binnen het budget worden onderzocht. U hoort van ons hoe wij dat doen.

Naar boven