Waterschap Zuiderzeeland is voornemens over te gaan tot verkoop van een (gedeeltelijk) perceel:

 

 

Objectinformatie: Gedeelte watergang nabij de Bijlweg, Lelystad

Voornemen: Verkoop gedeeltelijk perceel

Kadastraal bekend: Gemeente Lelystad, sectie H, nummer 2311, totaal groot: ca. 400 m2

 

Waterschap Zuiderzeeland is voornemens een gedeelte watergang te vervreemden nabij de Bijlweg te Lelystad. De vervreemding van het gedeeltelijk perceel vindt plaats conform de regels van het Grondzakenbeleid van Waterschap Zuiderzeeland.

Een initiatiefnemer van een tankstation aan de Bijlweg is verantwoordelijk voor de realisatie van een openbare weg en inrit naar dit tankstation. Hiervoor is een gedeelte watergang in eigendom van Waterschap Zuiderzeeland tijdelijk benodigd door de initiatiefnemer. Na de realisatie vindt overdracht van de openbare weg en ondergrond aan Gemeente Lelystad plaats. De openbare weg dient het algemeen belang zodat, in dit geval de initiatiefnemer, de meest gerede partij is. Waterschap Zuiderzeeland geeft door deze publicatie uitvoering aan het (Didam)arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

 

Wachttijd: 20 kalenderdagen

Waterschap Zuiderzeeland neemt na de datum van publicatie van het voornemen een wachttijd van 20 kalenderdagen in acht. Dit is een vervaltermijn. Na het verstrijken van de wachttijd, gaat Waterschap Zuiderzeeland over tot verkoop aan de meest gerede partij.

 

Uw reactie

Bent u van mening dat u ook in aanmerking dient te komen voor het genoemde perceel, dan kunt u dit schriftelijk en gemotiveerd, binnen de wachttijd van 20 kalenderdagen na publicatie, aan Waterschap Zuiderzeeland kenbaar maken.

 

Het waterschap zal op basis van uw motivatie een afweging maken de zaak opnieuw in behandeling te nemen.

 

U ontvangt binnen twee weken na sluiting van de reactietermijn schriftelijk bericht van Waterschap Zuiderzeeland over de beslissing en het vervolgtraject.

 

Hoe kunt u reageren?

Uw reactie stuurt u toe per e-mail aan afdeling Grondzaken via grondzaken@zuiderzeeland.nl. Vermeld in uw correspondentie altijd het zaaknummer.

 

Reageert u niet op tijd?

Reageert u niet binnen de wachttijd van 20 kalenderdagen, dan vervalt de mogelijkheid om uw bedenkingen tegen ons voornemen te uiten. In dat geval zal het waterschap het voornemen uitvoeren zoals wij dat hierboven hebben vermeld.

Naar boven