Ontwerpbesluit omgevingswet voor een wijziging van de verleende vergunning voor de lozing afkomstig van de industriewaterzuivering locatie Grasdijkweg 2a te Garmerwolde

Ontwerpbesluit omgevingswet

Het Dagelijks Bestuur van het waterschap Noorderzijlvest heeft op 19 april 2024 een wijziging van een omgevingsvergunning voor een wateractiviteit ontvangen.

De aanvraag betreft een wijziging van de verleende vergunning voor de lozing afkomstig van de industriewaterzuivering (hierna: IWZ) locatie Grasdijkweg 2a te Garmerwolde.

De IWZ loost rechtstreeks op de rioolwaterzuiveringsinstallatie Garmerwolde.

Het verzoek is op 19 april 2024 bij ons geregistreerd onder zaaknummer Z/24/071205.

Het Dagelijks Bestuur van het waterschap Noorderzijlvest is van plan de genoemde vergunning te verlenen.

Ter inzage

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen van 19 juli tot en met 29 augustus 2024 ter inzage bij het waterschap Noorderzijlvest, Stedumermaar 1 in Groningen.

Zienswijzen

Bent u het niet eens met dit ontwerpbesluit? Dan kunt u hiertegen op grond van de Algemene wet bestuursrecht een zienswijze indienen. Dit doet u bij het Dagelijks Bestuur van het waterschap Noorderzijlvest, Postbus 18, 9700 AA te Groningen. De termijn om zienswijzen in te dienen is zes weken na de dag dat u het ontwerpbesluit heeft ontvangen. Ingeval u kennis heeft genomen van het ontwerpbesluit dat ter inzage ligt, dan kunt u een zienswijzen indienen binnen de hiervoor genoemde termijn van terinzagelegging. De volgende vragen en aandachtspunten kunnen u helpen bij het indienen van een zienswijze:

  • 1.

    Wat zijn de redenen waarom u het met het ontwerpbesluit niet eens bent?

  • 2.

    Wat verwacht u van waterschap Noorderzijlvest?

  • 3.

    Is het u voldoende duidelijk wat een zienswijzeprocedure inhoudt en weet u of u met een zienswijze uw doel kunt bereiken? Kunt u uw doel op een andere, wellicht eenvoudigere wijze bereiken?

Dan kunt u ook hiervoor contact opnemen met de in de aanbiedingsbrief vermelde contactpersoon. Deze kan met u overleggen over de te volgen procedure en u informeren over andere mogelijkheden die waterschap Noorderzijlvest u eventueel biedt om tot een oplossing te komen.

Uw zienswijze kan zowel via de post als mondeling worden ingediend bij ons. Zienswijzen kunnen helaas niet via de e-mail worden ingediend, omdat wij die route niet hebben opengesteld.

In uw zienswijze moet in ieder geval staan:

  • 1.

    Uw naam, adres en contactgegevens;

  • 2.

    de datum waarop u uw zienswijze schrijft;

  • 3.

    ons zaaknummer;

  • 4.

    de reden waarom u een zienswijze indient;

  • 5.

    uw handtekening of de handtekening van uw gemachtigde (indien van toepassing).

Naar boven