Publicatie voornemen tot verkoop diverse percelen gelegen in de gemeente Meierijstad

Met deze publicatie geeft het Waterschap Aa en Maas uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

Op basis van recente jurisprudentie dient het waterschap bij verkoop van vastgoed een selectieprocedure te doorlopen om op die wijze serieuze gegadigden mee te laten dingen en zo gelijke kansen te creëren. Een selectieprocedure kan echter achterwege blijven indien bij voorbaat vaststaat of redelijkerwijs mag worden aangenomen dat op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de aankoop van het vastgoedobject. Op basis van onderstaande argumentatie is het waterschap van oordeel dat bij deze verkoop dit de enige serieuze gegadigde is.  Het waterschap Aa en Maas heeft het voornemen om over te gaan tot verkoop/overdracht van diverse percelen gelegen in de gemeente Meierijstad. Het waterschap is van oordeel dat bij deze verkoopovereenkomst geen mededingingsruimte door middel van een selectieprocedure hoeft te worden geboden, nu bij voorbaat vaststaat of redelijkerwijs mag worden aangenomen dat op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor deze overeenkomst.

De gronden die Staatsbosbeheer koopt van het waterschap zijn nodig voor de realisatie van de natte natuurparel Wijboschbroek. Dit natuurgebied kampt al jaren met verdroging en door het uitvoeren van verschillende maatregelen wordt de waterhuishouding verbeterd. Staatsbosbeheer is onze partner samen met de provincie Noord Brabant, het Groen Ontwikkelfonds en de gemeente Meierijstad. Om te zorgen dat in de toekomst dit natuurgebied in tact blijft, draagt het waterschap de gronden over aan Staatsbosbeheer. De kerntaakstelling van Staatsbosbeheer is het beschermen, ontwikkelen en beheren van het kenmerkend groene erfgoed van Nederland. Het waterschap ziet Staatsbosbeheer dan ook als enige serieuze gegadigde.

Kadastrale gemeente

Sectie

Nummer

Schijndel

O

324

Schijndel

O

234

Schijndel

O

230

Schijndel

O

240

Schijndel

O

262

Schijndel

O

239

Schijndel

O

382

Schijndel

O

352 (ged)

Schijndel

O

353 (ged)

Schijndel

O

354

Schijndel

O

355

Schijndel

O

356

Schijndel

O

374

Schijndel

O

378

Schijndel

N

454

Schijndel

N

448

Schijndel

O

248

Schijndel

O

275

Schijndel

O

331

Schijndel

N

458

Schijndel

N

474

Termijn reactie

Waterschap Aa en Maas zal vanaf 20 dagen na de datum van deze publicatie overgaan tot het verkopen van de betreffende grond, tenzij voordien door een belanghebbende een kort geding tegen dit voornemen aanhangig is gemaakt bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Brabant. Er liggen verder geen stukken ter inzage.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met mevrouw M. Meijer van het waterschap, telnr. 088-1788000.

‘s-Hertogenbosch, 19 juli 2024

Naar boven