Aanvraag ontwerp-besluit voor lozing van effluent van eigen awzi in de waterloop WL03164 die uitmondt op de Schoonebekerdiep, ter hoogte van Europaweg 42 te Coevorden

Het dagelijks bestuur heeft op 3 juni 2022 een aanvraag voor een vergunning ontvangen. De vergunning is aangevraagd voor lozing van effluent van eigen awzi in de waterloop WL03164 die uitmondt op de Schoonebekerdiep, ter hoogte van Europaweg 42 te Coevorden.

De aanvraag is geregistreerd onder het volgende nummer: Z-2238462.

Waarom laat het dagelijks bestuur u dit weten?

Een omgevingsvergunning wordt bij het waterschap aangevraagd om toestemming te krijgen om activiteiten of werkzaamheden uit te voeren op of bij waterstaatswerken (bijvoorbeeld een watergang of waterkering) of het onttrekken of lozen van oppervlaktewater of grondwater in beheer bij het waterschap.

Met dit bericht (kennisgeving) laat het waterschap u weten dat er misschien iets verandert in uw omgeving. Dan kunt u hier op tijd op reageren.

Wat wordt er aangevraagd?

Lozing van effluent van eigen awzi in de waterloop WL03164 die uitmondt op de Schoonebekerdiep, ter hoogte van Europaweg 42 te Coevorden.

Het waterschap is van plan de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen.

Documenten bekijken (ter inzage)

Het ontwerp van de omgevingsvergunning en de bijhorende documenten kunt u bekijken op de website van Vechtstromen via de volgende link: https://www.vechtstromen.nl/terinzage.

Ook kunt u het ontwerpbesluit en de bijhorende documenten tijdens kantooruren bekijken in het waterschapskantoor, Kooikersweg 1 te Almelo en bij de gemeente Coevorden.

U kunt deze documenten bekijken met ingang van 19 juli 2024 tot en met 29 augustus 2024.

Zienswijze

Iedereen (een ieder) mag tot 29 augustus 2024 mondeling, schriftelijk of via een webformulier reageren op het ontwerp van de omgevingsvergunning. Dit is het indienen van een zienswijze.

Het dagelijks bestuur bekijkt alle reacties bij het verlenen van de omgevingsvergunning.

Als u mondeling wilt reageren kunt u kunt u contact opnemen via het algemene telefoonnummer (088) 2203333 voor het maken van een afspraak.

Uw schriftelijke reactie kunt u indienen bij het dagelijks bestuur van het waterschap Vechtstromen, Postbus 5006, 7600 GA Almelo.

Voor het indienen van uw reactie via een webformulier kunt u gebruik maken van de volgende link: https://formulieren.vechtstromen.nl/6-formulier-indienen-zienswijze/. Hiervoor heeft u een elektronische handtekening (DigiD) nodig.

Hoe gaat het verder?

Als het waterschap de gevraagde omgevingsvergunning verleend, laat het waterschap dat weten met een nieuw bericht. Vanaf dat moment kunt u de omgevingsvergunning die het waterschap heeft verleend bekijken (ter inzage) en kunt u hierop reageren (beroep instellen).

Informatie of vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de omgevingsvergunning? U kunt bellen met het algemene telefoonnummer (088) 2203333.

 

Naar boven