[Deze publicatie betreft een rectificatie vanwege de vermelding van een onjuiste inzagetermijn en de vermelding van onjuiste rechtsmiddelen. De oorspronkelijke publicatie is op 24 juni bekendgemaakt, beschikbaar via Waterschapsblad 2024, 13025.]
[Een deel van de tekst van deze bekendmaking is overeenkomstig artikel 7 lid 2 Bekendmakingswet bekendgemaakt en hier beschikbaar: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/dc-2024-4620.]
Inzagetermijn van 15 juli 2024 tot en met 26 augustus 2024
Het algemeen bestuur van waterschap Aa en Maas heeft op 7 juni 2024 het Projectplan Waterwet Beekherstel Blauwe Poort – Fase 2 vastgesteld.
Maatregelen
In fase 2 van het project Blauwe Poort Laarbeek gaan we aan de slag met de oevers van de Aa, Snelleloop en Boerdonkse Aa om deze beken klimaatrobuust te maken. Dit noemen we beekherstel. We richten de beken op sommige plekken opnieuw in door een aantal maatregelen uit te voeren.
Dit houdt onder meer in:
- •
We laten de waterlopen op een aantal plaatsen weer meanderen en maken een aantal oevers minder steil. Zo ontstaat er meer ruimte voor het water en een grotere diversiteit aan planten en dieren.
- •
We planten in de ecologische verbindingszone struiken en bomen voor de doelsoorten die daar baat bij hebben. Ook leggen we poelen voor amfibieën aan.
- •
We maken vispassages bij enkele stuwen en bij gemaal Boerdonk. Zo krijgen vissen meer ruimte om zich te verplaatsen.
Inzage
De voorgenomen maatregelen zijn uitgewerkt in het Projectplan Waterwet Blauwe Poort fase 2. Het projectplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen op werkdagen van 09.00-17.00 uur ter inzage op de volgende locatie: Pettelaarpark 70, 5216 PP ’s-Hertogenbosch. Het projectplan en de daarop betrekking hebbende stukken zijn tevens als bijlage bij deze bekendmaking opgenomen.
Beroepschrift
Als u het niet eens bent met het besluit van het algemeen bestuur tot vaststelling van het projectplan Waterwet, dan kunt u een gemotiveerd beroepschrift indienen. Dit kan tot en met 6 weken na publicatie van het besluit. Uw beroep kan alleen betrekking hebben op onderdelen van het besluit waartegen uw zienswijze zich heeft gericht en/of de wijzigingen ten opzichte het ontwerp-projectplan.
Het beroepschrift wordt gericht aan de rechtbank in ’s-Hertogenbosch, sector bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ‘s-Hertogenbosch. Bij het indienen van een beroepschrift bent u griffierecht verschuldigd.
Het beroepschrift bevat tenminste:
- -
- -
- -
een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;
- -
de gronden van beroep (onderbouwing);
- -
Op dit besluit is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dat betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Wij verzoeken belanghebbenden in het beroepschrift te vermelden dat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is.
U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via: http://loket.rechtspraak.nl/bestuur. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.
Wilt u meer weten?
Voor vragen kunt u contact opnemen met de projectleider Guido Atsma. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 06-12 98 75 35 of per mail gatsma@aaenmaas.nl. U kunt ook contact opnemen met de junior projectleider Daan Seuntjens op telefoonnummer 06-38 21 84 71 of per mail dseuntjens@aaenmaas.nl.