Ontwerpbesluit aangepast proces en uitgangspunten Wijzer Onderhoud

Het dagelijks bestuur van waterschap Aa en Maas;

overwegende dat het waterschap in 2017 onder de vlag van “Wijzer Onderhoud” is gestart met het systematisch langslopen van alle A-waterlopen om het onderhoud aan de waterlopen veiliger, doelmatiger en gelijkwaardiger uit te kunnen voeren. De uitgangspunten hiervoor zijn op 8 juli 2019 gepubliceerd in het waterschapsblad.

overwegende dat de uitvoering van Wijzer Onderhoud stroef loopt en vaak leidt tot onbegrip bij aangelanden. In relatie tot vergunningverlening en handhaving leidt dit in een aantal gevallen tot lastig uitlegbare situaties. Om deze redenen is onderzocht op welke wijze de uitvoering van Wijzer Onderhoud verbeterd kan worden. Dit heeft geleid tot een aanpassing van de uitgangspunten van Wijzer Onderhoud.

gelet op afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht ligt onderstaand besluit vanaf 17 juli 2024 tot en met 28 augustus 2024 ter inzage:

B E S L U I T :

  • 1.

    Het proces en uitgangspunten Wijzer Onderhoud aan te passen zoals opgenomen in de bijlage bij dit besluit;

  • 2.

    dit ontwerp-besluit wordt aangehaald als “aangepast proces en uitgangspunten Wijzer Onderhoud”;

  • 3.

    dit ontwerp-besluit treedt in werking op 17 juli 2024.

Aldus vastgesteld in de vergadering van het dagelijks bestuur van 25 juni 2024,  

Secretaris

Dijkgraaf

Peter Verlaan

Mario Jacobs

Inzage

De bijbehorende ontwerpversie kunt u downloaden aan de linkerzijde van de pagina.

Zienswijzen

U kunt tijdens de zes weken dat de stukken ter inzage liggen gemotiveerd uw reactie/zienswijze indienen bij het dagelijks bestuur van Aa en Maas.

De zienswijze moet tenminste bevatten uw naam en adres, de dagtekening en een omschrijving van het besluit waar uw zienswijze betrekking op heeft. Richt uw zienswijze aan het dagelijks bestuur van waterschap Aa en Maas, t.a.v. afdeling Beleid en Advies, Postbus 5049, 5201 GA ’s-Hertogenbosch.

Wat gebeurt er met de zienswijzen?

Het dagelijks bestuur stelt een inspraaknota vast met alle ingediende zienswijzen en de reactie van het dagelijks bestuur hierop. Degene die een zienswijze heeft ingediend, krijgt een afschrift van de inspraaknota toegezonden. In de nota van zienswijzen worden géén persoonsgegevens vermeld.

Contact

Voor vragen over deze bekendmaking kunt u contact opnemen met de afdeling Beleid en Advies via een e-mail: info@aaenmaas.nl 

Naar boven