Kennisgeving ontwerp-peilbesluit Dwarsdiep

Op 23 januari 2024 heeft het Dagelijks Bestuur van Waterschap Noorderzijlvest het ontwerp-peilbesluit voor het Dwarsdiep vastgesteld.

 

Ontwerp-peilbesluit

Het waterschap is verantwoordelijk voor het peilbeheer in dit gebied. Een peilbesluit legt het gewenste waterpeil van een gebied vast. In een peilbesluit staat ook wat de bandbreedte is van het in te stellen peil bij langdurige droge of natte omstandigheden.

 

Dit peilbesluit wordt genomen vanwege de natuur- en wateropgave in het Zuidelijk Westerkwartier, uitgevoerd in de gebiedsontwikkeling Zuidelijk Westerkwartier. Hierin zijn opgaves voor waterveiligheid (waterberging), waterkwaliteit (KRW), waterconservering en de realisatie van het Natuurnetwerk Nederland (NNN) gecombineerd. Het Dwarsdiep is als onderdeel van het maatregelenpakket Droge Voeten 2050 aangewezen als bergingsgebied. Om waterberging mogelijk te maken zijn aanpassingen nodig in de inrichting van het gebied. Meer informatie leest u op www.noorderzijlvest.nl/peilbesluiten.

 

Het Dwarsdiep ligt in de provincie Groningen in de gemeente Westerkwartier, tussen Marum en Boerakker. Het Dwarsdiep is zo'n 9 kilometer lang en loopt van zuidwest naar noordoost.

 

Meer informatie via inloopavond en website

Omdat het ontwerp-peilbesluit over een groot gebied gaat en veel aanpassingen in de leefomgeving bevat, willen we dit graag goed toelichten. Er wordt een inloopavond georganiseerd en er komt een zogenaamde Storymap online. Meer informatie hierover is binnenkort te vinden op www.noorderzijlvest.nl

 

Inzage

Het ontwerp-peilbesluit ligt ter inzage van dinsdag 30 januari 2024 t/m vrijdag 15 maart 2024. U kunt het ontwerp-peilbesluit inzien:

  • 1.

    Op het kantoor van Waterschap Noorderzijlvest, Stedumermaar 1 te Groningen alle werkdagen van 8:00 tot 16:30 uur;

  • 2.

    Van dinsdag 30 januari 2024 in het Waterschapsblad van het Waterschap Noorderzijlvest, te raadplegen via www.officielebekendmakingen.nl. De documenten zijn via deze site te downloaden.

 

Zienswijze indienen?

Bent u belanghebbende? Dan kunt u van dinsdag 30 januari 2024 t/m vrijdag 15 maart 2024 uw zienswijze over het ontwerp schriftelijk indienen. Onder vermelding van kenmerk en onderwerp: ´Zienswijze ontwerp-peilbesluit Dwarsdiep´ kunt u een zienswijze sturen naar: Dagelijks Bestuur van waterschap Noorderzijlvest, Postbus 18, 9700 AA te Groningen. Of per mail via info@noorderzijlvest.nl.

 

Informatie

Voor vragen kunt u contact opnemen met het waterschap via (050) 304 89 11 of info@noorderzijlvest.nl onder vermelding van ontwerp-peilbesluit Dwarsdiep.

 

Naar boven