Bestuursvergadering 16 juli 2024

 

Agenda van de openbare vergadering van het Algemeen Bestuur van Waterschap Zuiderzeeland op dinsdag 16 juli 2024 vanaf 13.30 uur in het Waterschapshuis, Lindelaan 20 in Lelystad.

 

U kunt bij de vergadering aanwezig zijn op de publieke tribune of deze rechtstreeks via internet volgen: www.zuiderzeeland.nl/livestream.

 

Op de agenda staat o.a.:

 

- Kadernota 2025-2029 (besluitvormend)

Het eerste deel van het begrotingsproces 2025-2028 wordt afgesloten met de Kadernota. Deze nota geeft een meerjarige verwachting van beleidsmatige en financiële ontwikkelingen. Ook staat het tariefscenario voor de komende periode in de Kadernota. Het Algemeen Bestuur (AB) gebruikt de Kadernota om keuzes te maken en kaders te stellen voor de Begroting 2025 en Meerjarenraming 2026-2029. De AB-fracties houden op basis van de Kadernota hun algemene beschouwingen.

 

De Kadernota is gebaseerd op het Bestuursprogramma en de koers van de afgelopen jaren. Waterschap Zuiderzeeland werkt de komende jaren aan grote opgaven. Dat is nodig om te voldoen aan wettelijke normen en afgesproken doelstellingen. Deze opgaven omvatten alle taken van het waterschap: waterveiligheid, voldoende water, waterkwaliteit en afvalwaterzuivering. Daarnaast heeft Zuiderzeeland doelstellingen op het gebied van duurzaamheid, klimaat en biodiversiteit.

 

Spreekrecht voor iedereen

Tijdens deze vergadering kunnen inwoners gebruikmaken van het spreekrecht. Kijk hiervoor op www.zuiderzeeland.nl/spreekrecht.

 

Stukken ter inzage

De agenda en vergaderstukken zijn te bekijken op www.zuiderzeeland.nl/vergaderstukken.

 

Naar boven