Kennisgeving terinzagelegging ontwerp Wijzigingsbesluit werkingsgebieden Waterschapsverordening Delfland - deel waterkeringen - 2024-005b

Dijkgraaf en hoogheemraden van het Hoogheemraadschap van Delfland leggen hierbij het ontwerp Wijzigingsbesluit werkingsgebieden Waterschapsverordening Delfland ter inzage.

De Waterschapsverordening Delfland bevat alle regels over de fysieke leefomgeving die Delfland stelt binnen zijn beheergebied.

De voorgenomen wijzigingen betreffen wijzigingen van de werkingsgebieden door gerealiseerde werkzaamheden uit verleende watervergunningen en projectplannen die in de periode van mei 2023 tot en met 31 december 2023 in de Legger Delfland zijn verwerkt.

Publicatie in delen

In verband met de omvang van de werkingsgebieden is het niet mogelijk om de wijzigingen in één publicatie aan het DSO aan te bieden. De wijzigingen worden in drie delen gepubliceerd:

  • 2024-005a Actualisatie werkingsgebieden - oppervlaktewaterlichamen;

  • 2024-005b Actualisatie werkingsgebieden - waterkeringen;

  • 2024-005c Actualisatie werkingsgebieden - ondersteunende kunstwerken.

Deze kennisgeving gaat over de actualisatie van de waterkeringen (ontwerp Wijzigingsbesluit werkingsgebieden Waterschapsverordening Delfland - deel waterkeringen - 2024-005b).

De volledige weergave van de wijzigingen is opgenomen in in het ontwerp wijzigingsbesluit. De wijzigingen zijn zichtbaar gemaakt door middel van verschilmarkering t.o.v. de vorige versie van de Waterschapsverordening Delfland. Onder verwijderd (rood gemarkeerd) staat de oude versie van een werkingsgebied en onder toegevoegd (groen gemarkeerd) staat de nieuwe versie van een werkingsgebied.

Inzien van het ontwerpbesluit

Het ontwerp Wijzigingsbesluit werkingsgebieden Waterschapsverordening Delfland - deel waterkeringen - 2024-005b ligt met ingang van 26 januari 2024 zes weken ter inzage. U kunt deze inzien door de bij deze elektronische bekendmaking gevoegde bijlage(n) te openen. Kijk hiervoor links op deze pagina onder ‘bekijk documenten’. In dezelfde periode kunt u ook de werkingsgebieden behorende bij de Waterschapsverordening Delfland inzien op het kantoor van Delfland: Phoenixstraat 32, 2611 AL Delft. Hiervoor dient u een afspraak in te plannen via ons Klantcontactcentrum. U kunt op werkdagen van 9:00-16:00 uur bellen naar telefoonnummer (015) 260 81 08, of u kunt een e-mail sturen naar loket@hhdelfland.nl.

Zienswijze indienen

Bent u het niet eens met de wijziging van de werkingsgebieden van de Waterschapsverordening Delfland? Dan kunt u een zienswijze indienen. Dit kan per post, per e-mail of mondeling binnen de zes weken dat deze ter inzage ligt (26 januari tot en met 8 maart 2024). In de zienswijze beschrijft u de bezwaren. De ingediende zienswijze wordt meegewogen in de verdere besluitvorming. Dat betekent niet dat een zienswijze altijd wordt overgenomen. Een zienswijze kunt u digitaal sturen naar loket@hhdelfland.nl onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerp Wijzigingsbesluit werkingsgebieden Waterschapsverordening Delfland - deel waterkeringen - 2024-005b’ of per post door een brief te sturen naar:

Hoogheemraadschap van Delfland o.v.v. zienswijze ontwerp Wijzigingsbesluit werkingsgebieden Waterschapsverordening Delfland - deel waterkeringen - 2024-005b Postbus 3061 2601 DB Delft

Vermeld in de zienswijze in ieder geval het volgende:

  • uw naam en adres, en eventueel telefoonnummer en e-mailadres;

  • de datum;

  • de redenen waarom en over welk werkingsgebied en welke specifieke locatie u een zienswijze indient;

  • wat u veranderd zou willen hebben;

  • onderteken de brief met uw handtekening.

Een mondelinge zienswijze indienen is mogelijk. Hiervoor dient u een afspraak in te plannen via ons Klantcontactcentrum. U kunt op werkdagen van 9:00-16:00 uur bellen naar telefoonnummer (015) 260 81 08, of u kunt een e-mail sturen naar loket@hhdelfland.nl.

Vermeld in de e-mail in ieder geval het volgende:

  • dat het om het maken van een mondelinge afspraak gaat voor een zienswijze op het ontwerp Wijzigingsbesluit werkingsgebieden Waterschapsverordening Delfland - deel waterkeringen - 2024-005b;

  • uw naam, adres, telefoonnummer en eventueel e-mailadres.

Na de terinzagelegging

Wanneer de periode van terinzagelegging voorbij is, en er zienswijzen zijn binnengekomen stelt Delfland een Nota van Beantwoording op met antwoorden op alle binnengekomen zienswijzen. Deze Nota van Beantwoording wordt samen met de stukken die ter inzage hebben gelegen, ter besluitvorming aangeboden aan het bestuur van Delfland. Na het definitieve besluit ontvangt de indiener van een zienswijze een brief met daarbij de Nota van Beantwoording. Hierin staat wat er met de zienswijze is gedaan. In de brief staat ook waar het besluit op internet te lezen is.

Naar boven