Omgevingsvergunning voor een wateractiviteit verleend voor het brengen van hemelwater in de schouwsloot ten zuiden van het Energie Opslag Systeem, gelegen aan de Oosterhorn in Farmsum – waterschap Hunze en Aa’s

Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa’s heeft een omgevingsvergunning voor een wateractiviteit verleend voor het brengen van hemelwater in de schouwsloot ten zuiden van het Energie Opslag Systeem gelegen aan de Oosterhorn in Farmsum.

Waarom publiceert het waterschap dit bericht?

Met dit bericht laat het waterschap u weten dat het waterschap op 4 juli 2024 een vergunning heeft verleend. U kunt reageren als u het niet eens bent met het besluit.

Er zijn zienswijzen ontvangen.

Het ontwerp van de vergunning heeft zes weken ter inzage gelegen. Iedereen kon reageren op het ontwerp. Dit heet het indienen van een zienswijze. De zienswijzen zijn opgenomen in de vergunning. In de vergunning geeft het waterschap antwoord op de ingediende zienswijzen. De zienswijzen hebben geleid tot aanpassing van de omgevingsvergunning.

U kunt de vergunning bekijken

Tot en met 15 augustus 2024 kunt u de vergunning digitaal bekijken. U klikt aan de linkerzijde van dit bericht op “bekijk documenten” en klikt daarna op de link onder het kopje “documenten”. Ook kunt u de vergunning in het waterschapshuis aan het Aquapark 5 te Veendam bekijken en in het gemeentehuis van de gemeente Eemsdelta.

Bent u het niet eens met het de verleende vergunning?

U kunt de rechtbank Noord-Nederland tot en met 15 augustus 2024 laten weten dat u het niet eens bent met de vastgestelde vergunning. Dit heet in beroep gaan. U kunt in beroep gaan als u heeft gereageerd op het ontwerp. Heeft u niet gereageerd, maar gaat de verleende vergunning tegen uw belang in dan kunt u ook in beroep gaan. Dit kan schriftelijk of online via de rechtbank. U kunt ook met de rechtbank bellen. Dit kan via het telefoonnummer 088 361 14 35. U moet voor het indienen van beroep een bedrag aan de rechtbank betalen (griffierecht). Op de website van de rechtbank leest u hoe u beroep kunt indienen.

Wilt u het gebruik van de vergunning tegenhouden?

Ook al heeft u beroep ingesteld dan nog kan de aanvrager gebruik maken van de vergunning. Wilt u dit niet, dan kunt u de rechtbank vragen de uitvoering tegen te houden voordat de rechtbank een besluit heeft genomen over uw beroep. Dit heet het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening. Dit kan schriftelijk of online via de rechtbank.

U moet voor het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening een bedrag (griffierecht) aan de rechtbank betalen. Op de website van de rechtbank leest u hoe u een voorlopige voorziening kunt indienen.

Meer informatie?

Voor informatie of andere vragen kunt u ook bellen. Dit kan via het algemeen telefoonnummer 0598 693 800.

Naar boven