Aankondiging voorgenomen verkoop van grond, het vestigen van een opstalrecht en het vestigen van een erfdienstbaarheid t.b.v. een transformatorstation

Objectinformatie

Nabij Zandvoortweg 3, 8061 PB Hasselt

 

Kadastraal bekend: Gemeente Hasselt, sectie F, nummer 432 gedeeltelijk, hierna ‘(het) Perceel’

 

Perceelgrootte: circa 25 m².

 

De Hoge Raad heeft op 26 november 2021 het Didam-arrest gewezen. In dit arrest is bepaald dat een overheidslichaam dat een onroerende zaak wil verkopen, aan (potentiële) gegadigden de gelegenheid moet bieden om mee te dingen naar deze onroerende zaak indien er meerdere gegadigden zijn voor de aankoop of redelijkerwijs te verwachten is dat er meerdere gegadigden zijn.

 

Deze mededingingsruime hoeft niet te worden geboden als bij voorbaat al vaststaat of mag worden aangenomen dat op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de verkoop

 

Met deze publicatie geeft het waterschap uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

 

Het waterschap is voornemens om het Perceel (onder opschortende voorwaarde van eigendomsverkrijging) te verkopen aan Enexis Netbeheer B.V. in combinatie met een opstalrecht voor de kabels en leidingen en een erfdienstbaarheid t.b.v. de bereikbaarheid. Het waterschap is van mening dat Enexis Netbeheer B.V. op basis van de hierna genoemde objectieve, redelijke en toetsbare criteria als enige serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de aankoop van de locatie:

 

  • -

    Het perceel wordt ingezet voor de realisatie van een transformatorstation, die noodzakelijk is voor verbetering van de energie-infrastructuur van Enexis Netbeheer B.V. ten behoeve van de renovatie van de gemalen Streukelerzijl en Galgenrak;

  • -

    De realisatie van het transformatorstation is op grond van wet- en regelgeving voorbehouden aan de netbeheerder;

  • -

    Door de verkoop treft het waterschap voorzieningen in het algemene belang.

     

Reactie

Als u meent in aanmerking te moeten komen voor aankoop van het Perceel, dan kunt u dit schriftelijk kenbaar maken binnen 20 kalenderdagen na datum van deze publicatie. Dit kunt u doen door een e-mail te sturen naar grondzaken@wdodelta.nl onder vermelding van ons kenmerk: ‘Verkoop perceel grond aan de Zandvoortweg 3 te Hasselt’ Daarin motiveert u waarom u als gegadigde ook in aanmerking dient te komen voor de aankoop van het Perceel. In dat geval onderzoekt het waterschap of de verkoop alsnog op basis van een openbare verkoopprocedure dient plaats te vinden.

Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht om in of buiten rechte op te komen tegen de verkoop en/of om daarop een vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. Het waterschap en de bij haar bekende wederpartij worden onredelijk benadeeld indien na voornoemde termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst zou worden opgekomen. De termijn van 20 dagen moet daarom worden beschouwd als een vervaltermijn. Voor vragen kunt u ook bij onderstaand contactpersoon terecht.

 

Reinier Koppejan, adviseur grondzaken

Naar boven