Bekendmaking omgevingsvergunning en leggerbesluit voor het project “Ruimte voor water in De Jordaan”

Het dagelijks bestuur van Wetterskip Fryslân heeft op 18 juni 2024 vastgesteld:

1. de omgevingsvergunning

2. het leggerbesluit

voor het project “Ruimte voor water in De Jordaan”

In het bemalingsgebied De Jordaan zijn diverse waterhuishoudkundige knelpunten geconstateerd. De afmetingen van de watergangen zijn onvoldoende voor een goede wateraanvoer en -afvoer. Dit komt door de klimaatontwikkelingen in de toekomst verder onder druk. De ecologische toestand van deze wateren voldoet niet aan de eisen van de KRW. Zo is er bijvoorbeeld te weinig onderwaterleven, zowel van waterplanten, vissen en andere waterdieren. In dit project worden watergangen verruimd zodat ruimte voor planten en dieren ontstaat.

Naast de verbredingswerkzaamheden worden ook andere waterhuishoudkundige werkzaamheden uitgevoerd, zoals verplaatsing van bestaande onderhoudsdammen en duikers.

Van 15 maart tot en met 25 april hebben de ontwerp-omgevingsvergunning eigen dienst en het ontwerp-leggerbesluit ter inzage gelegen en is er een inloopavond georganiseerd. Er zijn door negen indieners zienswijzen ingediend. De zienswijzen en hetgeen is gezegd tijdens de inloopbijeenkomsten hebben niet geleid tot aanpassing van de ontwerp-besluiten.

Stukken inzien

De vergunning en het leggerbesluit en de bijbehorende stukken liggen vanaf de publicatiedatum zes weken ter inzage. U kunt de stukken inzien door de aan deze elektronische bekendmaking toegevoegde bijlage(n) te raadplegen. Kijk hiervoor onder: ‘Bekijk documenten’.

U kunt de besluiten en bijbehorende stukken analoog inzien op het kantoor van Wetterskip Fryslân in Leeuwarden of in de gemeente waar de werken worden uitgevoerd (gemeente Dantumadiel en gemeente Noardeast-Fryslân). U kunt hiervoor een afspraak maken met onderstaande contactpersoon.

Beroep

Binnen zes weken na bekendmaking kan, indien voldaan wordt aan afdeling 6.2 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), tegen dit besluit beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Noord-Nederland, afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen.

Er kan ook digitaal beroep worden ingesteld bij genoemde rechtbank via

http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Op basis van artikel 6:5 lid 1 Awb dient het beroepschrift te worden ondertekend en tenminste te bevatten:

• Uw naam en het adres

• De dagtekening

• Een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht

• De gronden van het beroep

Ook dient u zo mogelijk een afschrift van de bestreden beslissing mee te sturen.

Voorlopige voorziening

Verder is van belang dat het instellen van beroep de werking van het besluit niet schorst. Indien er beroep is ingesteld en eiser heeft een spoedeisend belang heeft, dan kan met toepassing van artikel 8:81 Awb bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Nederland, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend.

Informatie

Heeft u inhoudelijke vragen over het project dan kunt u contact opnemen met Klaas Bartlema (omgevingsmanager) of Frodo Verberg (projectmanager) via telefoonnummer: 058-2922222. Voor verdere informatie over het indienen van een beroepschrift of het vragen van een voorlopige voorziening kunt u contact opnemen met mw. mr. R.P. Doting van de vakgroep Juridische Zaken van Wetterskip Fryslân, tel. 06-83641589.

 

Naar boven