Bekendmaking Waterschap Limburg vastgesteld projectplan Waterwet ‘Vismigratie Geleenbeekdal’

Bij besluit van 4 juni 2024 heeft het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg het projectplan Waterwet 'Vismigratie Geleenbeekdal' vastgesteld.

 

Toelichting

Het plangebied is gelegen in de gemeente Sittard-Geleen. Om vismigratie in het stroomgebied van de Geleenbeek te bevorderen is het voornemen om een vispassage aan te leggen die de Geleenbeek en de Vloedgraaf met elkaar verbindt. De vispassage wordt aangelegd ter hoogte van de Millenerweg in Sittard-Geleen.

De in het projectplan omschreven werken omvatten:

1. Aanleg vispassage;

2. Aanpassen waterverdeling tussen Geleenbeek en Vloedgraaf.

 

Ontwerp projectplan Waterwet

Het ontwerp projectplan Waterwet met bijhorend ontwerpbesluit van de legger heeft van 11 mei 2023 tot en met 21 juni 2023 ter inzage gelegen met de gelegenheid voor het indienen van zienswijzen. Er zijn 8 zienswijzen ontvangen. Het projectplan is naar aanleiding daarvan aangepast zoals beschreven in de zienswijzenrapportage.

 

Ter inzage

Het vastgestelde projectplan ligt van 19 juni 2024 tot en met 30 juli 2024 ter inzage bij Waterschap Limburg, Maria Theresialaan 99 te Roermond. Voor het inzien van de stukken dient vooraf een afspraak te worden gemaakt via onderstaand telefoonnummer.

 

De als gevolg van het projectplan door te voeren wijzigingen aan de werkingsgebieden en legger worden separaat op een later moment vastgesteld en bekendgemaakt.

 

Beroep

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan door belanghebbenden gedurende voornoemde termijn tegen het besluit tot vaststelling van het projectplan beroep worden ingesteld bij Rechtbank Limburg, sector bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond.

Het betreft:

- belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit;

- belanghebbenden aan wie het redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit.

Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en dient ten minste te bevatten: naam en adres van de indiener, de dagtekening van het beroep, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Het beroepschrift moet worden gericht aan Rechtbank Limburg, Sector Bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond, onder overlegging van een afschrift van het besluit.

U kunt ook digitaal beroep instellen en een verzoek om voorlopige voorziening aanvragen bij genoemde rechtbank via de link https://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager Paul Geurts via telefoonnummer: +31 6 46184539 of via het e-mailadres: p.geurts@waterschaplimburg.nl. Het besluit is ook in te zien in de linkerkolom bij deze bekendmaking.

 

18 juni 2024, Roermond

Het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg,

 

ir. E.J.M. Keulers MMO, secretaris-directeur

S.M.M. Borgers, dijkgraaf

Naar boven