Bekendmaking van het voornemen om huur- en pachtovereenkomsten te sluiten

 

Het Waterschap Drents Overijsselse Delta maakt bekend dat we voornemens zijn om met betrekking tot in de bijlage vermelde onroerende zaken een huur- of pachtovereenkomst te willen afsluiten.

Hierbij merken wij op dat de waterschapseigendommen tijdelijk en onder voorwaarden worden uitgegeven. Wij hanteren verschillende voorwaarden voor de diverse beschikbare gronden. Voor alle pachtcontracten dienen de algemene beheervoorwaarden, zoals genoemd bij agrarische percelen ‘Algemene Pachtvoorwaarden’. Daarnaast gelden voor verschillende waterstaatswerken/percelen aanvullende beheervoorwaarden, zie hierna:

 

 

  • 1.

    · agrarische percelen (Algemene Pachtvoorwaarden)

  • 2.

    · dijkpercelen met licht waterstaatkundig beheer

  • 3.

    · dijkpercelen met sterk waterstaatkundig beheer

  • 4.

    · dijkpercelen met natuurtechnisch beheer

  • 5.

    · waterberging categorie 2 of 3

  • 6.

    · rietpercelen

     

In de externe bijlagen (zie links van deze tekst) kunt u inzien om welke beheervoorwaarden het bij de betreffende percelen gaat. Via de externe link: www.kadastralekaart.com kunt u de locatie van het betreffende kadastrale perceel opzoeken.

 

Denkt u dat u een geschikte en serieuze gegadigde bent?

Dan dient u dit kenbaar te maken door uiterlijk op 13 februari 2024 het aanvraagformulier in te vullen via de website Grondzaken | Waterschap Drents Overijsselse Delta (wdodelta.nl). Het waterschap zal na verloop van voornoemde periode de overeenkomst sluiten. Bij meerdere aanmeldingen en kandidaten t.a.v. hetzelfde perceel, vindt er een selectie plaats op basis van beleidsmatige afwegingen van diverse aard. Denk aan de taak en doelstelling van het waterschap, duurzaamheid en milieudoelstellingen, ingenomen grondposities, maar bijvoorbeeld ook de ligging van de onroerende zaak, bestaande aanspraken en/of historie. Blijven er na voornoemde selectie meerdere geschikte kandidaten over, dan zal een loting plaatsvinden en worden alle geïnteresseerden hiervan in kennis gesteld.

 

Mochten er na de publicatie geen reacties binnenkomen op de aangeboden percelen, dan zal het waterschap zelf actief een geschikte kandidaat zoeken.

 

Voor vragen kunt u terecht: beheergrondzaken@wdodelta.nl of tel: 088 – 2331200.

 

Naar boven