Aanwijzingsbesluit ambtenaar belast met de heffing, ambtenaar belast met de invordering en belastingdeurwaarder 2024

Het college van Dijkgraaf en Heemraden van Waterschap Zuiderzeeland;

gelezen het bestuursvoorstel met zaaknummer 1000324 d.d. 28 mei 2024;

 

gelet op artikel 1, tweede lid, van de Ambtenarenwet 2017, artikel 2, aanhef en onder b en c, van het Uitvoeringsbesluit Ambtenarenwet 2017 en artikel 123 en 124 van de Waterschapswet;

 

overwegende dat Waterschap Zuiderzeeland publiekrechtelijke heffingen/leges kent, anders dan de waterschapsbelastingen die zijn overgedragen aan GR GBLT, en dat voor deze heffingen een ambtenaar belast met de heffing en een ambtenaar belast met de invordering dient te worden aangewezen;

 

overwegende dat Waterschap Zuiderzeeland met de besloten vennootschap Mandaat B.V., handelend onder de naam Cannock Chase Public, statutair gevestigd te Druten (hierna: ‘Cannock Chase Public’), een overeenkomst heeft gesloten in verband met het uitvoeren van invorderingswerkzaamheden van de publiekrechtelijke heffingen, niet zijnde de aan GR GBLT overgedragen waterschapsbelastingen;

 

besluit:

 

  • 1.

    De adviseurs B in het team financiën (senior beleidsadviseurs financiën) aan te wijzen als ambtenaar belast met de heffing van publiekrechtelijke heffingen, niet zijnde de aan GR GBLT overgedragen waterschapsbelastingen.

  • 2.

    De manager D in het team financiën (teammanager financiën) aan te wijzen als ambtenaar belast met de invordering van publiekrechtelijke heffingen, niet zijnde de aan GR GBLT overgedragen waterschapsbelastingen.

  • 3.

    Dat de onder 1 en 2 bedoelde aanwijzingen van de ambtenaar belast met de heffing en de ambtenaar belast met de invordering van rechtswege eindigen met ingang van de datum dat de persoon de in één van die artikelen bedoelde functie niet meer uitoefent.

  • 4.

    De invorderingsmedewerkers en deurwaarders in dienst van Cannock Chase Public aan te wijzen als ambtenaar belast met de invordering respectievelijk belastingdeurwaarder als bedoeld in artikel 2, aanhef en onder b respectievelijk c, van het Uitvoeringsbesluit Ambtenarenwet 2017.

  • 5.

    Dat de onder 4 bedoelde aanwijzing van een invorderingsmedewerker of deurwaarder eindigt van rechtswege met ingang van de datum dat de arbeidsovereenkomst tussen Cannock Chase Public en de bewuste invorderingsmedewerker of deurwaarder eindigt.

  • 6.

    Het intrekken van het besluit van het besluit van 8 mei 2018 tot het aanwijzen van de ambtenaar belast met de heffing en de ambtenaar belast met de invordering.

  • 7.

    Dit besluit kan worden aangehaald als aanwijzingsbesluit ambtenaar belast met de heffing, ambtenaar belast met de invordering en belastingdeurwaarder 2024.

  • 8.

    Dit besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking van dit besluit.

Aldus vastgesteld in de vergadering van DenH d.d. 28 mei 2024

het college van Dijkgraaf en Heemraden,

de secretaris-directeur, de dijkgraaf,

ing. W. Slob MSc. ir. H.C. Klavers.

Niet eens met het besluit

Voor degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken (belanghebbende) is het mogelijk bezwaar in te dienen. Dat betreft in ieder geval de genoemde functionarissen van het waterschap, de vennootschap en de aangewezen invorderingsmedewerkers en deurwaarders in dienst van die vennootschap. Bent u belanghebbende en bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Zuiderzeeland. Dat doet u binnen zes weken na de dag van verzending van dit besluit per bezwaarformulier op de website van het waterschap, per e-mail of schriftelijk.

 

In het bezwaarschrift vermeldt u:

  • uw naam, adres en telefoonnummer waarop u overdag bereikbaar bent

  • de datum van uw bezwaarschrift

  • een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt

  • de datum en het kenmerk van de brief waarin het besluit staat

  • waarom u het niet met het besluit eens bent

  • uw handtekening

 

 

Naar boven