Ontwerp programmabegroting gemeenschappelijke regeling Aqualysis 2025 en meerjarenraming 2026-2028

Waterschap Drents Overijsselse Delta neemt deel in de Gemeenschappelijke regeling Aqualysis. Aqualysis is opgericht per 1 januari 2014. In de gemeenschappelijke regeling (GR) nemen vijf waterschappen deel. Voor de aan haar opgedragen taken stelt Aqualysis jaarlijks een begroting op.

Aqualysis onderzoekt de waterkwaliteit door chemische en hydrobiologisch analyses. Dagelijks analyseren medewerkers het oppervlaktewater, zwemwater, afvalwater, grondwater, waterbodem en zuiveringslib. Daarnaast biedt het laboratorium ondersteunende diensten aan zoals monsterneming, toetsing en advies. Zie ook: https://www.aqualysis.nl.

Het bereiken van de doelstellingen van WDODelta wordt deels inzichtelijk gemaakt door meten en monitoren van de doelstellingen. Aqualysis vervult voor het waterschap een deel van deze activiteiten en is daarmee nauw verbonden aan de kerntaak van het waterschap en daarom van cruciaal belang voor het waterschap. 

De ontwerp programmabegroting 2025 met daarin opgenomen meerjarenraming 2026-2028 van de GR Aqualysis ligt met ingang van 10 juni 2024 tot en met 24 juni 2024 digitaal ter inzage en is te raadplegen via de link ‘externe bijlagen’ aan de linkerzijde van deze publicatie. De stukken liggen tevens in voornoemde periode ter inzage op het hoofdkantoor van het Waterschap Drents Overijsselse Delta, Dokter van Deenweg 186, 8025 BM Zwolle. Wilt u de stukken inzien dan kan dat alleen op afspraak. Voor het maken van een afspraak kunt u mailen naar info@wdodelta.nl onder vermelding van ‘verzoek inzage ontwerp programmabegroting gemeenschappelijke regeling Aqualysis 2025 en meerjarenraming 2026-2028’.

Belanghebbenden kunnen gedurende de inzagetermijn een zienswijze indienen naar aanleiding van de ontwerpbegroting bij het dagelijks bestuur van het Waterschap Drents Overijsselse Delta (via info@wdodelta.nl of per post: postbus 60, 8000 AB te Zwolle). Onder vermelding van: ‘zienswijze ontwerpbegroting Aqualysis 2025’. Schriftelijk ingediende zienswijzen moeten uiterlijk 24 juni 2024 door ons zijn ontvangen.

Voor nadere informatie, of het geven van een mondelinge zienswijze, kunt u contact opnemen met dhr. P. Schoonen, telefoonnummer 06 – 55 81 79 91

Zwolle, 21 mei 2024

Naar boven