Bekendmaking concept legger regionale waterkering Almere Haven

 

Het college van Dijkgraaf en Heemraden van Waterschap Zuiderzeeland maakt de vaststelling bekend van de concept legger voor de regionale waterkering Almere Haven.

 

Aanleiding

Waterschap Zuiderzeeland heeft het tracé aangepast van de regionale waterkering Almere Haven. In 2018 heeft de gemeente Almere het Ontwikkelingsplan Kustzone Almere Haven vastgesteld en de regionale waterkering Almere Haven waarborgt de waterveiligheid van dit buitendijkse plangebied. Het ontwikkelveld waar eengezinswoningen zijn gepland (ter hoogte van de huidige strandbrasserie De Jutter en de aangelegen parkeerplaatsen) is iets vergroot ten behoeve van kwalitatieve parkeeroplossingen binnen het bouwblok. Hierdoor zou de geplande bebouwing binnen de kernzone van de regionale kering Almere Haven komen te vallen. Met deze tracéwijziging wordt dat voorkomen.

 

De legger is een openbaar register

De legger is een uitwerking van de Omgevingswet, Waterschapswet, Waterschapsverordening en Onderhoudsverordening. In de Waterschapsverordening van het waterschap zijn de begrippen en bepalingen opgenomen die het mogelijk maken waterkeringen te beschermen tegen handelingen die schade kunnen veroorzaken. De legger wordt door het waterschap gebruikt bij het beheer en onderhoud van de waterkering en de periodieke beoordeling op veiligheid. Ook wordt de legger gebruikt bij het toetsen van aanvragen voor omgevingswetvergunningen en bij het vastleggen van de onderhoudsplicht.

 

Mogelijkheid tot het indienen van zienswijzen

De concept legger regionale waterkering Almere Haven ligt vanaf 3 juni ter inzage tot en met 15 juli op de website van Waterschap Zuiderzeeland. Om de bijbehorende leggerkaart te bekijken klikt u hier. In deze periode bestaat de mogelijkheid voor belanghebbenden om een zienswijze in te dienen op bovengenoemde vaststelling. Zienswijzen kunnen worden gestuurd aan Waterschap Zuiderzeeland, Postbus 229, 8200 AE Lelystad of naar het e-mailadres legger@zuiderzeeland.nl.

 

Wilt u meer informatie? 

Heeft u vragen over de legger van de regionale kering Almere Haven of wilt u meer informatie? Belt u dan met de medewerkers van team Waterprocedures van Waterschap Zuiderzeeland, telefoonnummer 0320 274 911.

 

 

Naar boven