Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden – Verleende watervergunning voor het oprichten van een bouwwerk op de locatie Lekdijk 17 in Amerongen (zaaknummer HDSR440566)

Het waterschap heeft een watervergunning verleend voor het oprichten van een bouwwerk (fase 2) in het profiel van vrije ruimte waterstaatswerk binnen de zone waterstaatswerk van een primaire waterkering, op de locatie Lekdijk 17 in Amerongen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Dit besluit is verzonden op 30 mei 2024.

Ter inzage

U kunt het besluit en de bijbehorende stukken digitaal bekijken via het digitale Waterschapsblad van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden op www.overheid.nl. De stukken hangen als ‘Bekijk documenten’ aan deze publicatie (linker kolom).

Beroep indienen

Als u belanghebbenden bent bij dit besluit, kunt u binnen zes weken na de dag van toezending een beroepschrift indienen. Op grond van artikel 8:1 van de Algemene wet bestuursrecht heeft u de mogelijkheid om tegen dit besluit een beroepschrift in te dienen bij de Rechtbank Midden-Nederland, afdeling bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten: uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Ook dient u een afschrift van de beslissing op het bezwaarschrift te overleggen.

U kunt ook digitaal beroep instellen bij deze rechtbank viahttps://loket.rechtspraak.nl. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden. Voor het indienen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd van € 187,-- voor een natuurlijk persoon en € 371,-- voor een rechtspersoon.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Indien beroep is ingesteld kan daarnaast ook een voorlopige voorziening worden gevraagd als er tijdelijke maatregelen nodig zijn waarmee niet tot de uitspraak op het beroepschrift kan worden gewacht. Het verzoek moet worden gedaan bij de voorzieningenrechter van de hiervoor genoemde rechtbank. Daarvoor zijn apart griffierechten verschuldigd.

Informatie

Wilt u meer informatie? Neem contact op met ons team van de afdeling Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH), telefoonnummer (030) 209 7358. Of kijk op onze website Het nieuwe Omgevingsloket - HDSR

Houten, 3 juni 2024

Naar boven