Publicatie Waterschapsblad ontwerp Verordening nadeelcompensatie WDODelta d.d. 24 januari 2024

Het dagelijks bestuur van Waterschap Drents Overijsselse Delta heeft in haar vergadering van 16 januari 2024 de Verordening nadeelcompensatie waterschap Drents Overijsselse Delta 2024 in ontwerp vastgesteld.

Motief voor ontwerpbesluit

De Verordening nadeelcompensatie waterschap Drents Overijsselse Delta 2024 vervangt de Nadeelcompensatieverordening waterschap Drents Overijsselse Delta 2019. Aanleiding daarvoor is de inwerkingtreding op 1 januari 2024 van de titel 4.5 van de Algemene wet bestuursrecht en de Omgevingswet.

Mogelijkheid om uw mening te geven

De ontwerpbesluit ligt met ingang van woensdag 24 januari 2024 gedurende zes weken ter inzage (tot dinsdag 5 maart 2024). De ontwerpbesluiten zijn digitaal te bekijken via het digitale publicatieblad op www.officielebekendmakingen.nl. De documenten hangen aan deze publicatie (zie linker kolom).

Het ontwerpbesluit ligt fysiek ter inzage op het waterschapskantoor, Dokter Van Deenweg 186 te Zwolle. Gedurende genoemde periode kunnen ingezetenen en belanghebbenden een zienswijze over het ontwerp indienen. Dit kan naar keuze schriftelijk of mondeling.

Schriftelijke zienswijzen worden gericht aan het dagelijks bestuur van het Waterschap Drents Overijsselse Delta, Postbus 60, 8000 AB, Zwolle, of worden digitaal ingediend met het daarvoor beschikbare formulier via de link www.wdodelta.nl/zienswijze.

Voor het mondeling naar voren brengen van een zienswijze binnen genoemde termijn, kunt u uiterlijk dinsdag 20 maart een afspraak maken met Claire Jansen op de Haar via e-mail adres ClaireJansenopdeHaar@WDODelta.nl. Voor eventuele andere informatie over het ontwerpbesluit kunt u ook contact met haar opnemen.

Vervolg

Het dagelijks bestuur stelt een reactienota vast waarin alle ingediende zienswijzen van een reactie zijn voorzien. Degenen die een zienswijze hebben ingediend, krijgen de reactienota toegestuurd. De verordening wordt, al dan niet met wijzigingen naar aanleiding van de zienswijzen, definitief vastgesteld door het algemeen bestuur van het waterschap. De vastgestelde verordening wordt bekend gemaakt in het Waterschapsblad. Tegen dit besluit staat geen beroep open bij de rechtbank.

Het dagelijks bestuur van het Waterschap Drents Overijsselse Delta

de secretaris-directeur,

E.M. van Grol

D. Schoonman

Zwolle, 24 januari 2024

Naar boven