Bestuursvergadering 4 juni 2024

 

Agenda van de openbare vergadering van het algemeen bestuur (Algemene Vergadering) van Waterschap Zuiderzeeland op dinsdag 4 juni 2024 vanaf 13.30 uur in het Waterschapshuis, Lindelaan 20 in Lelystad.

 

U kunt bij de vergadering aanwezig zijn op de publieke tribune of deze rechtstreeks via internet volgen: www.zuiderzeeland.nl/livestream.

 

Op de agenda staan o.a. de volgende punten:

 

- Jaarstukken 2023 (besluitvormend)

De jaarstukken zijn de verantwoording over het afgelopen jaar en bestaan uit het jaarverslag (beleidsmatige verantwoording) en de jaarrekening (financiële verantwoording). Het algemeen bestuur stelt de jaarstukken vast en besluit wat er met het jaarresultaat gebeurt. Het bestuur kijkt daarbij ook terug op het afgelopen jaar.

 

- Waterbeschikbaarheid (beeldvormend)

Waterbeschikbaarheid is één van de accenten uit het Bestuursprogramma. In de beeldvorming van afgelopen maart heeft het algemeen bestuur accenten meegegeven. In deze vervolgbespreking wordt het bestuur meegenomen in de vertaalslag die het college heeft gemaakt en over het vervolgproces.

 

- Voorkeursvariant Versterking IJsselmeerdijk (beeldvormend)

In de planuitwerkingsfase is nu de voorkeursvariant vastgesteld: waterveilig, met veel aandacht voor ecologie (vooroever), duurzaamheid en de omgeving. Op basis hiervan worden projectbesluit, milieueffectrapport en contractdocumenten voor de aannemer opgesteld en de vergunningen aangevraagd. Met het oog op de aanbesteding is een deel van de bespreking niet openbaar.

 

Spreekrecht voor iedereen

Tijdens deze vergadering kunnen inwoners gebruikmaken van het spreekrecht. Kijk hiervoor op www.zuiderzeeland.nl/spreekrecht.

 

Stukken ter inzage

De agenda en vergaderstukken zijn te bekijken op www.zuiderzeeland.nl/vergaderstukken.

 

Naar boven