Ter inzage legging van de wijziging van de Waterschapsverordening Waterschap Limburg

Het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg maakt bekend, dat op 18 juli 2023 is besloten dat het voornemen bestaat de Waterschapsverordening van Waterschap Limburg te wijzigen waarbij

  • 1.

    Het ontwerp van het besluit tot het wijzigen van de Waterschapsverordening en

  • 2.

    een gerenvooieerde versie van de Waterschapsverordening

ter inzage worden gelegd en de gelegenheid wordt geboden voor het inbrengen van zienswijzen.

Toelichting

De Waterschapsverordening is op 7 juli 2021 vastgesteld. Deze verordening zal in werking treden als de Omgevingswet in werking treedt. De Omgevingswet, en daarmee ook de Waterschapsverordening, treedt op 1 januari 2024 in werking.

Gebleken is dat de op 7 juli 2021 vastgestelde Waterschapsverordening op onderdelen vereenvoudigd kan worden. Dit betreft met name het onderdeel grondwater (hoofdstuk 4 van de verordening). Deze wijzigingen hebben geen gevolgen voor initiatiefnemers.

Daarnaast worden binnen het onderdeel waterkeringen (hoofdstuk 3) enkele artikelen verduidelijkt en worden tekstuele correcties aangebracht.

Voorts worden enkele onjuiste verwijzingen in de tekst van de verordening gecorrigeerd. Ook deze wijzigingen hebben geen gevolgen voor initiatiefnemers.

Tot slot worden de zogenaamde hoge gronden in de Waterschapsverordening vastgelegd. Dit op basis van het op 30 november 2022 (na voorafgaande inspraak) door het algemeen bestuur vastgestelde beleidskader hoge gronden. Hoge gronden beschermen, samen met de aangelegde waterkeringen, de binnendijkse gebieden tegen overstroming vanuit de Maas. De aangewezen hoge gronden dienen te worden beschermd tegen ingrepen die de instandhouding van die hoge gronden bedreigen. De in het beleidskader hoge gronden opgenomen bescherming is uitgewerkt in deze wijziging van de Wsv.

Inzage

Het ontwerp van het besluit tot wijziging van de Waterschapsverordening en een geconsolideerde en gerenvooieerde versie van de Waterschapsverordening liggen in de periode van 22 juli tot en met 8 september 2023 ter inzage in het waterschapskantoor, Maria Theresialaan 99 te Roermond. Voor het inzien van de stukken dient vooraf een afspraak te worden gemaakt met het team Vergunningen via telefoonnummer 088-88 90 100. De stukken zijn ook digitaal in te zien via “Bekijk documenten” in de linkerkolom bij deze bekendmaking.

Zienswijzen

Belanghebbenden en ingezetenen kunnen hun zienswijze geven op het ontwerp van het besluit gedurende de periode van ter inzage legging zoals hiervoor aangegeven. Dit kan op de volgende manieren:

  • 1.

    Schriftelijk: met een brief aan het dagelijks bestuur van het Waterschap Limburg, Postbus 2207, 6040 CC Roermond onder vermelding van het zaaknummer 2022-Z3350;

  • 2.

    Schriftelijk: door een email te sturen naar vergunningen@waterschaplimburg.nl onder vermelding van het zaaknummer 2022-Z3350;

  • 3.

    Mondeling: hiervoor dient u een afspraak te maken via het telefoonnummer 088-88 90 100.

U wordt verzocht om de volgende onderdelen in uw zienswijze op te nemen:

  • 1.

    Naam, adres, woonplaats en e-mailadres;

  • 2.

    Waar uw zienswijze betrekking op heeft;

  • 3.

    Uw zienswijze.

Nadere informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het waterschap via telefoonnummer 088-88 90 100 of via het e-mailadres vergunningen@waterschaplimburg.nl.

Het dagelijks bestuur,

Erik Keulers, secretaris-directeur

Lambert Verheijen, dijkgraaf

 

Naar boven