Bekendmaking van voornemen tot het aangaan van een overeenkomst tot verkoop van aan het waterschap toebehorende grond gelegen nabij de Veldhuisweg te Nederland aan een bij ons bekende partij.

 

Het waterschap Drents Overijsselse Delta is voornemens om de volgende percelen te verkopen:

 

  • 1.

    Het perceel kadastraal bekend IJsselham, sectie W, nummer 137, ter grootte van 06.88.45 ha;

  • 2.

    Het perceel kadastraal bekend IJsselham, sectie W, nummer 141, ter grootte van 01.62.55 ha;

  • 3.

    Het perceel kadastraal bekend IJsselham, sectie W, nummer 146, ter grootte van 02.06.10 ha.

 

De percelen zijn op de bijgevoegde tekening aangegeven.

 

Het waterschap is van mening dat niet iedere potentieel gegadigde in aanmerking moet kunnen komen om de genoemde percelen te kopen. Daarvoor acht het waterschap de volgende omstandigheden relevant:

De percelen genoemd onder 1, 2 en 3 maken onderdeel uit van het inrichtingsplan voor Noordmanen.

 

In dit inrichtingsplan is beschreven dat voor de ontwikkeling van het leefgebied van de Grote Karekiet het wenselijk is om in dit gebied het maaibeheer eens per 3 jaar uit te voeren, zodat goed ontwikkeld grofstengelig riet langs de Roomsloot kan ontstaan. Deze stevige overjarige rietzomen langs de oevers van de Roomsloot kunnen het gewicht van het nest van de Grote Karekiet dragen en bieden foerageerhabitat. Het waterpeil in het vak ligt op boezempeil (-0,73 tot -0,83 m NAP). De combinatie van het grofstengelige riet, het hoge waterpeil en de lange oeverlengte zorgt voor gunstige leefomstandigheden voor de Grote Karekiet. De koper is in staat de beheer- en inrichtingsmaatregelen als omschreven in het inrichtingsplan voor Noordmanen uit te voeren. In dit kader is het van belang dat het eigendom van de percelen bij één eigenaar komt te liggen.

 

De percelen worden nadrukkelijk aangewend voor het bereiken van bovengenoemd doel. Om die reden is het waterschap van mening dat niet iedere potentieel gegadigde in aanmerking moet kunnen komen voor de verkrijging van de onder 1, 2 en 3 genoemde percelen en dat het waterschap gerechtigd is de grond aan deze partij over te dragen.

 

Indien u zich niet kunt verenigen met dit voornemen tot verkoop, dan dient u dit uiterlijk binnen 20 dagen na datum van deze publicatie kenbaar te maken door middel van een gemotiveerd bericht aan grondzaken@wdodelta.nl onder vermelding van Bekendmaking grondverkoop nabij de Veldhuisweg te Nederland. Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht om in of buiten rechte op te komen tegen de voorgenomen verkoop en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. Het waterschap en de koper zouden onredelijk worden benadeeld indien pas na deze termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst zou worden opgekomen. Deze termijn moet daarom worden beschouwd als een vervaltermijn.

 

Naar boven