Bekendmaking partiële herziening ‘Algemene regels waterschap Brabantse Delta’ en ‘Beleidsregels voor waterkering, waterkwantiteit en grondwater waterschap Brabantse Delta’

 

 

Het dagelijks bestuur van waterschap Brabantse Delta maakt het volgende bekend.

 

Besluit

Het dagelijks bestuur van waterschap Brabantse Delta heeft op 4 juli 2023 een besluit genomen tot vaststelling van de volgende besluiten:

 

Vijfde partiële herziening ‘Algemene regels waterschap Brabantse Delta’ met inbegrip van de keurkaart beschermde gebieden herziening 2023;

Zesde partiële herziening ‘Beleidsregels voor waterkering, waterkwantiteit en grondwater waterschap Brabantse Delta’.

 

De besluiten houden het volgende in:

  • 1.

    De regels voor grondwater zijn gewijzigd met de invoering van een meldplicht voor bestaande kleine onttrekkingen en een vergunningplicht voor nieuwe kleine onttrekkingen.

  • 2.

    Het inpassen van het herziene beleid voor beweiding met vee op waterkeringen conform de eerder door het dagelijks bestuur vastgestelde beleidslijn.

  • 3.

    Het vereenvoudigen van aanplant van bomen langs watergangen, daar waar er een beschaduwingsopgave ligt op grond van de Kaderrichtlijn Water (KRW).

  • 4.

    Het invoeren van een vangnet regel voor grotere onttrekkingen uit oppervlaktewater.

  • 5.

    Het doorvoeren van diverse kleine inhoudelijke en tekstuele verbeteringen c.q. verduidelijkingen in de algemene regels en beleidsregels.

  • 6.

    Ten slotte zijn de beschermde gebieden bijgewerkt volgens de meest actuele begrenzingen van het Natuur Netwerk Brabant zoals vastgesteld door de provincie Noord-Brabant.

 

In werking treden

Deze partiële herzieningen treden in werking op 19 juli 2023.

 

Contact

Voor vragen over deze bekendmaking kunt u contact opnemen met het waterschap via 076 564 1000.

Naar boven