Waterschap Drents Overijsselse Delta: oplegging gedoogplicht Stadsdijken Zwolle

 

 

De dijkversterking ‘Stadsdijken Zwolle‘ vindt plaats in het kader van het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP). Het algemeen bestuur van het Waterschap Drents Overijsselse Delta (hierna: het waterschap) heeft op 22 maart 2022 het Projectplan Waterwet Stadsdijken Zwolle (hierna: het projectplan) vastgesteld. Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel hebben op 12 april 2022 het projectplan goedgekeurd. De vaststelling en goedkeuring zijn op 20 april 2022 bekend gemaakt in het Provinciaal blad 2022, nr. 4408. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 1 februari 2023 uitspraak (ECLI:NL:RVS:2023:410) gedaan op beroepen tegen het goedkeuringsbesluit. De beroepen zijn ongegrond verklaard. Daarmee is het projectplan onherroepelijk.

 

Voor de uitvoering van het projectplan is het noodzakelijk dat het waterschap de beschikking krijgt over percelen waarover geen overeenstemming is bereikt met de eigenaar. Het dagelijks bestuur heeft op 4 juli 2023 besloten een gedoogplicht op te leggen op grond van artikel 5.24 van de Waterwet. Het gaat het om de percelen kadastraal bekend gemeente Zwolle, sectie A, nrs. 9375 en 9376 (ontstaan uit het perceel kadastraal bekend gemeente Zwolle, sectie A, nr. 8653, door splitsing).

 

Het besluit kunt u inzien door het in pdf-formaat te downloaden aan de linkerkant van deze bekendmaking (tot en met in ieder geval het einde van de beroepstermijn).

 

Met ingang van de dag na deze bekendmaking kunnen degenen die een zienswijze hebben ingediend en belanghebbenden gedurende zes weken beroep instellen bij de Rechtbank Noord-Nederland (Postbus 150, 9700 AD, Groningen).

 

Het beroep moet worden ondertekend en bevat ten minste:

1. de naam en adres van de indiener;

2. de dagtekening;

3. een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

4. de gronden van het beroep.

 

Bij het beroepschrift wordt zo mogelijk een afschrift van het besluit waarop het betrekking heeft, overlegd.

 

Op het gedoogbesluit (ter uitvoering van een besluit dat een projectplan is in de zin van artikel 5.4 van de Waterwet) is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat in het beroepschrift moet worden aangeven welke beroepsgronden worden aangevoerd tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard als binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Indieners wordt verzocht in het beroepschrift te vermelden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Het besluit treedt na de bekendmaking in werking, ongeacht of er een beroepschrift wordt ingediend. Om het inwerkingtreden te schorsen kan degene die beroep indient gelijktijdig of na het indienen daarvan een verzoek om voorlopige voorziening doen bij de Voorzieningenrechter van de genoemde rechtbank. Daarbij moet een kopie van het beroepschrift worden overlegd. Beroep instellen en het doen van een verzoek om voorlopige voorziening kan digitaal bij genoemde rechtbank via Externe link: http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor is een elektronische handtekening (DigiD) vereist. Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Voor het indienen van beroep en voor het doen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Zwolle, 17 juli 2023

 

Naar boven