Voornemen tot verhuur van het jachtgenot in het buitengebied van Zoutkamp

Objectinformatie

Locatie:

gelegen nabij het Kommerzijlsterdiep

Perceel kadastraal bekend:

het genot van jachtrecht omvat de kadastrale percelen, gedeeltelijk, in de kadastrale gemeente Grijpskerk (sectie B, nr. 913) en Oldehove (sectie H, nr. 489)

Perceelgrootte:

tezamen 14659m2 (1.46.59ha)

 

Voornemen tot aangaan verhuur van het jachtgenot

Waterschap Noorderzijlvest is van plan om het bovengenoemde object aan huurder te verhuren voor wederom een periode van 6 jaren. Het gaat om een verlenging van de verhuur van het genot van de jacht als bedoeld in artikel 3.23 van de Wet natuurbescherming.

 

Geen andere gegadigden

Waterschap Noorderzijlvest is voornemens een nieuwe zesjarige overeenkomst te sluiten, in aansluiting op de aflopende overeenkomst met dezelfde partij. Waterschap Noorderzijlvest is van mening dat deze partij de enige serieuze gegadigde is voor het huren van het jachtgenot gezien het feit dat geen andere partij binnen dat werkgebied de beschikking heeft over het wettelijke vereiste van minimaal veertig (40) hectare aaneengesloten bejaagbare percelen, waar genoemd object -eigendom van het waterschap- deel van uitmaakt.

 

Reactie binnen twintig kalenderdagen na publicatie

Waterschap Noorderzijlvest wil open en transparant handelen. Door deze voorgenomen verhuur te publiceren geven we derden de kans om mee te dingen. Indien u zich niet kunt verenigen met ons voornemen, moet u ons dit laten weten binnen een termijn van twintig kalenderdagen na de publicatiedatum. U stuurt een gemotiveerd bericht naar info@noorderzijlvest.nl.Vermeld in uw e-mail de Objectinformatie.

 

Als u niet binnen twintig kalenderdagen na publicatiedatum reageert, vervalt het recht om op te komen tegen deze verhuur. Ook vervalt het recht op het vorderen van schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook. Want na de termijn van twintig kalenderdagen is het onredelijk voor ons en de huurder als iemand alsnog tegen het plan om te verhuren of de jachthuurovereenkomst zou opkomen.

 

Met deze publicatie geven we uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778). Dat we dit voornemen tot verhuur bekend maken, betekent niet dat we al tot verhuur besloten hebben. Ook betekent het niet dat we met de beoogde huurder al volledige overeenstemming hebben bereikt of dat zeker is dat we die zullen bereiken.

 

Namens het dagelijks bestuur van

het waterschap Noorderzijlvest:

 

Roeland van der Schaaf, dijkgraaf

Bas Tammes, secretaris-directeur

Naar boven