Waterschapsblad van Waterschap Limburg
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Waterschap Limburg | Waterschapsblad 2023, 834 | algemeen verbindend voorschrift (verordening) |
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Waterschap Limburg | Waterschapsblad 2023, 834 | algemeen verbindend voorschrift (verordening) |
Nadere regels Stimuleringsregeling water vasthouden landbouwpercelen Zuid-Limburg 2023
Het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg
Gelet op het bepaalde in titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht, de artikelen 59 en 78 van de Waterschapswet, de Algemene subsidieverordening Waterschap Limburg en het bepaalde in de Verordening EU Nr. 1407/2013 van de Commissie van 18 december 2013 betreffende de toepassing van de artikelen 107 en 108 van het Verdrag op de-minimissteun (PbEU L 352/1) / Verordening (EU) nr. 1408/2013 van de Commissie inzake de toepassing van de artikelen 107 en 108 van het Verdrag betreffende de Europese Unie op de-minimissteun in de landbouwsector, PBLEU L 352/9.
vast te stellen de navolgende nadere regels ‘Stimuleringsregeling water vasthouden landbouwpercelen Zuid-Limburg 2023’:
In deze nadere regels wordt verstaan onder:
De-minimisverordening Verordening (EU) nr. 1407/2013 van de Commissie van 18 december 2013 betreffende de toepassing van de artikelen 107 en 108 van het Verdrag op de-minimissteun (PbEU L 352/1); Verordening (EU) nr. 1408/2013 van de Commissie van 18 december 2013 inzake de toepassing van de artikelen 107 en 108 van het Verdrag op de-minimissteun in de landbouwproductiesector (PbEU L 51 I/1); Verordening (EU) nr. 717/2014 van de Commissie van 27 juni 2014 inzake de toepassing van de artikelen 107 en 108 van het Verdrag op de-minimissteun in de visserij- en aquacultuursector (PbEU L 190/45), of Verordening (EU) 2018/1923 van de Commissie van 7 december 2018 betreffende de toepassing van de artikelen 107 en 108 van het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie op de-minimissteun verleend aan diensten van algemeen economisch belang verrichtende ondernemingen (PbEU L 313/2);
Landbouw De-minimisverordening: Verordening EU-Nr. 1408/2013 van de Commissie inzake de toepassing van de artikelen 107 en 108 van het Verdrag betreffende de Europese Unie op de-minimissteun in de landbouwsector, PBLEU L 352/9 zoals laatstelijk gewijzigd bij Verordening (EU) Nr. 2019/316 van de Commissie PBLEU LI 51/1;
Compost: het product afkomstig uit een aeroob proces, dat bestaat uit één of meer organische stoffen die al dan niet met bodembestanddelen zijn gemengd en die met behulp van micro-organismen zijn afgebroken en omgezet tot een homogeen en zodanig stabiel eindproduct dat daarin alleen nog een langzame afbraak van humeuze verbindingen plaatsvindt en dat niet mede bestaat uit dierlijke meststoffen en niet verpompbaar is.
Artikel 2. Bevoegdheid dagelijks bestuur
Het dagelijks bestuur is bevoegd tot verstrekking van subsidie als bedoeld in deze nadere regels.
Artikel 4. Subsidiabele activiteiten
Subsidie op grond van deze nadere regels kan uitsluitend worden verstrekt voor activiteiten van een actieve landbouwer die landbouwgrond in gebruik heeft binnen het gebied aangeduid in Bijlage 1 en die bijdraagt aan het realiseren van het in de overwegingen genoemde (beleids)doel van deze nadere regels in de vorm van:
Artikel 5. Subsidievoorwaarden
Om voor subsidie voor de activiteiten als genoemd in artikel 4 in aanmerking te komen, moet worden voldaan aan de volgende voorwaarden:
Voor subsidie als bedoeld in artikel 4, lid 6, geldt dat de activiteit uiterlijk 1 oktober van het betreffende jaar dient te zijn uitgevoerd en dat de groenbemester voldoet aan een van de twee hierna genoemde voorwaarden:
De groenbemester bestaat uit een mengsel van minimaal twee soorten waarbij;
Eén of meerdere soorten diep wortelend zijn; minimaal 20% (gewicht)van het mengsel; te kiezen uit de soorten: bladrammenas, gele mosterd, bladkool, Ethiopische mosterd, deeptill bladrammenas en vlas.
Eén of meerdere soorten zijn intensief wortelend in de toplaag en/of goede bodembedekking; minimaal 40% (gewicht) van het mengsel; te kiezen uit de soorten: Phacelia, japanse haver, klaver (o.a. Perzische, alexandrijnse) wikke en niger;
Aanvrager draagt zorg voor een zichtbare bedekking van het landbouwperceel met de groenbemester en gebruikt een aannemelijke hoeveelheid zaaizaad.
De groenbemester is een kant en klaar mengsel (uitgebalanceerde verhouding tussen soorten) van minimaal 5 soorten. De samenstelling bevat minimaal 5 van onder a. genoemde soorten. Bij de keuze in deze regeling is het belangrijk dat het bijdraagt aan meer waterberging en past in een NKG systeem. Er wordt minimaal het landbouwkundig advies aan hoeveelheid zaaizaad toegepast per hectare.
Artikel 7. Niet subsidiabele kosten
De volgende kosten komen op grond van deze nadere regels niet voor subsidie in aanmerking:
Artikel 10. Verplichtingen van de subsidieontvanger
De subsidieontvanger is gehouden om binnen 3 jaar na subsidieverstrekking mee te werken aan één of meerdere controles door of in opdracht van het dagelijks bestuur, teneinde vast te stellen of de activiteit conform de voorwaarden daadwerkelijk is uitgevoerd, duurzaam wordt onderhouden of in stand gehouden is.
Artikel 11. Looptijd, subsidieplafond en wijze van verdeling
Het dagelijks bestuur kan het subsidieplafond verlagen indien de nadien vast te stellen waterschapsbegroting dit verlangt. Dit kan gevolgen hebben voor reeds ingediende aanvragen. Deze zullen alsdan namelijk geheel of gedeeltelijk worden geweigerd indien en voor zover toewijzing zou leiden tot overschrijding van het (verlaagde) subsidieplafond.
Het dagelijks bestuur kan van deze nadere regels afwijken, indien toepassing in een individueel geval leidt tot onevenredige onbillijkheid.
Kopieer de link naar uw clipboard
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/wsb-2023-834.html
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.