Bekendmaking van het Waterschap Drents Overijsselse Delta houdende Kadernotitie en Uitwerkingsnotitie stedelijk water

 

Het algemeen bestuur van waterschap Drents Overijsselse Delta heeft in haar vergadering van 14 december 2021 de Kadernotitie stedelijk water vastgesteld.

Het dagelijks bestuur van waterschap Drents Overijsselse Delta heeft in haar vergadering van 22 december 2021 de Uitwerkingsnotitie stedelijk water vastgesteld.

 

Met de kadernotitie stedelijk water geven we aan op welke wijze WDODelta een vertaling maakt van onze bestuurlijke taakopvatting in het stedelijke gebied voortkomend uit de watervisie en gebaseerd op onze wettelijke taken. De kadernotitie omschrijft doelen voor stedelijk water die zijn afgeleid uit het vastgestelde waterbeheerprogramma 2022-2027 en beschrijft met welke instrumenten wij deze doelen willen bereiken.

 

Met de vaststelling van de kaders geeft WDODelta aan partners meer duiding aan de waterschapsrol en doelstellingen op het gebied van stedelijk water voor een zevental thema’s (paragraaf 3.1 t/m 3.7) gebaseerd op de watervisie en het waterbeheerprogramma 2022-2027.

 

Met de uitwerkingsnotitie van het beleid voorstedelijk waterbeheer hebben we de volgende doelen voor ogen:

 

  • 1.

    Wij zorgen voor een integraal overzicht van onze uitgangspunten op basis van het vastgestelde beleid en wet- en regelgeving voor stedelijk water.

  • 2.

    Wij scheppen duidelijkheid over de tactische en operationele doorvertaling van onze rol en taakopvatting in stedelijk gebied naar zowel partners als eigen organisatie.

  • 3.

    Wij maken daarmee tevens een nadere uitwerking van de instrumenten voor de operationele doelen in het waterbeheerprogramma 2022-2027 die expliciet voor stedelijk water belangrijk zijn.

 

Contact

Voor vragen over de Kadernotitie en Uitwerkingsnotie stedelijk water kunt u mailen naar willemheesen@wdodelta.nl of bellen, telefoonnummer 06- 4821 7998.

 

De stukken kunt u raadplegen via de link aan de linkerzijde van deze pagina en op de website van het waterschap: www.wdodelta.nl

Naar boven