Bekendmaking ter inzagelegging ontwerpprojectplan Waterwet ‘Geleenbeek Oude Rijksweg’ met bijbehorend ontwerpbesluit tot wijziging van de legger.

 

Van 3 juli 2023 tot en met 14 augustus 2023 ligt het ontwerpprojectplan Waterwet ‘Geleenbeek Oude Rijksweg’ tijdens kantooruren ter inzage in het waterschapsgebouw aan de Maria Theresialaan 99 te Roermond. Uitvoering van het projectplan leidt tot een dienovereenkomstige wijziging van de Legger Waterschap Limburg 2019. Het ontwerpbesluit tot wijziging van de legger ligt eveneens tijdens voornoemde termijn ter inzage.

Toelichting 

Waterschap Limburg werkt bij de Geleenbeek in de gemeenten Echt-Susteren en Sittard-Geleen tussen de Oude Rijksweg (N276) en Holtummerweg aan beekherstel en verbetering van de waterkwaliteit. Het waterschap moet ervoor zorgen dat de Geleenbeek en haar oevers op dit traject voldoen aan de kwaliteitseisen van de Kaderrichtlijn Water (KRW).

Dit plan is niet alleen gericht op het halen van de KRW-norm voor Europese wateren. Het pakt ook het leefklimaat voor de vissen aan. Nu is de Geleenbeek op dit traject nog geen goede biotoop voor vissen. Dit gaan we onder meer verbeteren door de rechte beek te laten meanderen. Zo wordt de beek beter geschikt voor de vissen. Het plan voorziet ook in meer begroeiing voor voldoende schaduw op de beek. Dit verbetert het leefklimaat voor allerlei waterplanten en kleine waterdieren.

Inloopmoment  

Het ontwerpprojectplan Waterwet Geleenbeek Oude Rijksweg is op 4 juli a.s. te bekijken. Het inloopmoment is van 16.00 tot 19.00 uur in Café de Knert, Kleine Dries 7 in Holtum.

Zienswijzen 

Eenieder kan gedurende bovenvermelde termijn schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen over het ontwerpprojectplan en het ontwerpbesluit tot wijziging van de legger. Een schriftelijke zienswijze dient u te richten aan het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg, Postbus 2207, 6040 CC Roermond. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u een afspraak te maken met de omgevingsmanager, Kim Baeten, via telefoonnummer 0614707575. Na afloop van de inspraakfase zullen de ontwerpbesluiten, samen met eventueel ontvangen zienswijzen, ter besluitvorming aan het bestuur worden voorgelegd.

Informatie 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager, Kim Baeten, via telefoonnummer: 0614707575 of via het e-mailadres: k.baeten@waterschaplimburg.nl. De ontwerpbesluiten zijn ook in te zien in de linkerkolom bij deze bekendmaking.

Het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg

ir. E.J.M. Keulers MMO, secretaris-directeur

drs. L.H.J. Verheijen, waarnemend dijkgraaf

Naar boven