Ontwerp Kostentoedelingsverordening watersysteembeheer Waterschap Zuiderzeeland 2024

 

 

In de vergadering van 20 juni 2023 heeft het college van Dijkgraaf en Heemraden het ontwerp vastgesteld van de Kostentoedelingsverordening watersysteembeheer Waterschap Zuiderzeeland 2024.

Inhoud

Waterschappen zijn verplicht om tenminste eens per vijf jaar expliciet stil te staan bij de zogenoemde ‘kostentoedeling’. Op basis van deze kostentoedeling worden de kosten van het watersysteembeheer van het waterschap over de verschillende categorieën belastingbetalers verdeeld. De kostentoedelingsverordening is de wettelijke basis voor de berekening van de uiteindelijke belastingtarieven voor de watersysteemheffing.

 

Voorgesteld wordt de kosten als volgt over de belastingcategorieën te verdelen:

• 25,0 % voor ingezetenen;

• 19,3 % voor de zakelijk gerechtigden van ongebouwde onroerende zaken, niet zijnde natuurterreinen;

• 2,2 % voor de zakelijk gerechtigden van natuurterreinen;

• 53,5 % voor de zakelijk gerechtigden van gebouwde onroerende zaken.

 

Tariefdifferentiatie

Voor verharde openbare wegen wordt een gedifferentieerd tarief gehanteerd dat 100 % hoger is dan het tarief dat volgens de verordening voor ongebouwde onroerende zaken, niet zijnde natuurterreinen, geldt.

 

Ter inzage

Het ontwerp van de Kostentoedelingsverordening watersysteembeheer Waterschap Zuiderzeeland 2024 en de daarbij behorende toelichting treft u links aan bij ‘Externe bijlagen’.

De terinzagelegging vindt plaats met ingang van 26 juni tot en met 21 augustus 2023.

Het ontwerp van de Kostentoedelingsverordening watersysteembeheer Waterschap Zuiderzeeland 2024 en de toelichting liggen dan tijdens kantooruren ter inzage in het Waterschapshuis, Lindelaan 20 te 8224 KT Lelystad.

 

Zienswijze

Belanghebbenden kunnen met ingang van 26 juni tot en met 21 augustus 2023 naar keuze schriftelijk, digitaal of mondeling hun zienswijze kenbaar maken.

Uw schriftelijke zienswijze kunt u richten aan het college van Dijkgraaf en Heemraden van Waterschap Zuiderzeeland, Postbus 229, 8200 AE LELYSTAD

Voor het digitaal indienen van uw zienswijze kunt u een mail sturen naar waterschap@zuiderzeeland.nl onder vermelding van ‘Zienswijze Kostentoedelingsverordening 2024’.

Voor het maken van een afspraak voor het mondeling kenbaar maken van uw zienswijze of voor meer informatie over het ontwerp van de Kostentoedelingsverordening kunt u contact opnemen via het algemene telefoonnummer 0320-274911.

Naar boven