Waterschap Zuiderzeeland is voornemens over te gaan tot het vestigen van een recht van opstal t.b.v. een golfbreker en recreatieve voorzieningen in het Vollenhovenkanaal.

 

 

Objectinformatie: Vollenhovenkanaal

Voornemen: Vestiging van een recht van opstal

Kadastraal bekend: gemeente Noordoostpolder, sectie B nummer:

3603 (ged.) 1.50.00 ha

 

Waterschap Zuiderzeeland is voornemens een recht van opstal te vestigen t.b.v. de aanleg van een golfbreker en recreatieve voorzieningen op een gedeelte van het perceel kadastraal bekend gemeente Noordoostpolder, sectie B, nummer 3603. Het zakelijk recht wordt gevestigd t.b.v. Zwemlust O.G. Holding B.V.

De vestiging van het zakelijk recht vindt plaats conform de regels van het Grondzakenbeleid van Waterschap Zuiderzeeland.

Waterschap Zuiderzeeland is van mening dat de opstaller de meest geschikte partij is die in aanmerking komt omdat onderhavig gedeeltelijk perceel fysiek onderdeel uitmaakt van het naastgelegen perceel van opstaller. Het te vestigen opstalrecht is, over land, uitsluitend via zijn perceel te bereiken. De opstaller is vergunninghouder van de (aan te leggen) golfbreker/recreatieve voorzieningen op het gedeeltelijk perceel.

Waterschap Zuiderzeeland geeft door deze publicatie uitvoering aan het (Didam)arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

 

Wachttijd: 20 kalenderdagen

Waterschap Zuiderzeeland neemt na de datum van publicatie van het voornemen een wachttijd van 20 kalenderdagen in acht. Dit is een vervaltermijn. Na het verstrijken van de wachttijd, gaat Waterschap Zuiderzeeland over tot het vestigen van een opstalrecht met Zwemlust O.G. Holding B.V.

 

Uw reactie

Bent u van mening dat u ook in aanmerking dient te komen voor de uitgifte van het (gedeeltelijk) perceel, dan kunt u dit schriftelijk en gemotiveerd, binnen de wachttijd van 20 kalenderdagen na publicatie, aan Waterschap Zuiderzeeland kenbaar maken.

 

Het waterschap zal op basis van uw motivatie een afweging maken de zaak opnieuw in behandeling te nemen.

 

U ontvangt binnen twee weken na sluiting van de reactietermijn schriftelijk bericht van Waterschap Zuiderzeeland over de beslissing en het vervolgtraject.

 

Hoe kunt u reageren?

Uw reactie stuurt u toe per e-mail aan afdeling Grondzaken via grondzaken@zuiderzeeland.nl. Vermeld in uw correspondentie altijd het zaaknummer.

 

Reageert u niet op tijd

Reageert u niet binnen de wachttijd van 20 kalenderdagen, dan vervalt de mogelijkheid om uw bedenkingen tegen ons voornemen te uiten. In dat geval zal het waterschap het voornemen uitvoeren zoals wij dat hierboven hebben vermeld.

Naar boven