Bekendmaking ontwerp projectplan aanleg nvo's fase 2 te Zoetermeer

 

Dijkgraaf en hoogheemraden van het hoogheemraadschap van Rijnland zijn van plan een projectplan voor aanleg nvo's fase 2 vast te stellen. Voorafgaand aan de vaststelling van het definitieve projectplan, is eerst een ontwerp-projectplan opgesteld.

 

Het projectplan betreft:

Langs een gedeelte van het Westerpark, Meerzicht en Binnenpark in de gemeente Zoetermeer worden gedeeltes van de oevers waar nu harde beschoeiing of steile taluds aanwezig zijn, aangepast naar een natuurvriendelijke inrichting. De aanpassingen van de oevers zijn kleinschalig, maar hebben wel een groot effect op de biodiversiteit. Taluds worden verflauwd waarbij een zone ontstaat tussen nat en droog waar op geschikte locaties ook waterplanten worden aangeplant en zich kunnen gaan ontwikkelen.

 

De stukken liggen van 22 juni 2023 tot en met 6 augustus 2023 ter inzage en u kunt deze bekijken:

  • 1.

    in het kantoorgebouw van Rijnland, Archimedesweg 1 in Leiden. Hiervoor moet u een afspraak maken via telefoonnummer 071-306 3494; of

  • 2.

    online via de knop “Bekijk documenten” op deze webpagina.

Belanghebbenden kunnen gedurende deze periode hun zienswijze over het ontwerp-projectplan schriftelijk, mondeling of elektronisch naar voren brengen. Op verzoek kan de vermelding van persoonlijke gegevens achterwege worden gelaten. Ingediende zienswijzen worden beoordeeld. Bezien wordt of deze aanleiding geven om het ontwerp-projectplan aan te passen. Vervolgens wordt het projectplan definitief vastgesteld.

 

Onder vermelding van kenmerk 23.037519, onderwerp: ‘zienswijze aanleg nvo's fase 2’ kan een zienswijze gestuurd worden naar: Dijkgraaf en hoogheemraden van het hoogheemraadschap van Rijnland, Postbus 156, 2300 AD te Leiden.

 

Elektronische zienswijzen dienen gestuurd te worden naar post@rijnland.net.

 

Voor meer informatie over Rijnland, kijk op www.rijnland.net.

 

Leiden, 21 juni

Naar boven