Bekendmaking Vaststelling kades en zoneringen Rozendaalse beek en Beekhuizerbeek

Het college van dijkgraaf en heemraden van waterschap Rijn en IJssel heeft in haar vergadering van 22 mei 2023 besloten om de kades van de Rozendaalse beek en de Beekhuizerbeek op te nemen in de legger en bijhorende beschermende zones vast te stellen in de legger en de waterschapsverordening.

Kades zijn belangrijk voor het functioneren van het watersysteem en horen op de legger

De Beekhuizerbeek en Rozendaalse beek staan op de legger en de kades zijn van belang voor het goed functioneren van het watersysteem. Om de instandhouding van deze kades te borgen worden kades opgenomen in de legger en zones in de waterschapsverordening. Zodoende kan het waterschap het beheer regelen in de vorm van inspectie, onderhoud en bescherming tegen activiteiten die het functioneren van de kades kunnen belemmeren.

De besluiten 

Het gaat om totaal 7 trajecten met kades langs de beken. Van deze 7 trajecten wordt de ligging van de kades, leggerafmetingen, onderhoudsplicht en beschermende zones vastgelegd. Deze zijn te vinden in de kaarten en tabel in de bijlage van deze bekendmaking, links op deze pagina.

De doorlopen zienswijze-procedure 

De besluiten hebben zes weken ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend en er zijn geen wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van het ontwerpvoorstel dat zes weken ter inzage heeft gelegen.

Inwerkingtreding

De besluiten treden in werking op de dag na publicatie in het Waterschapsblad.

Beroep

Beroep is niet mogelijk tegen het op de legger zetten van de kades en de bijhorende afmetingen. Beroep is wel mogelijk tegen het vaststellen van de nieuwe zoneringen en de onderhoudsplichten in de leggers. U kunt uw beroep binnen zes weken na de dag van bekendmaking van het onderhavige besluit sturen naar de Rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, Postbus 9030, 6800 EM te Arnhem.

Vragen

Bij vragen kunt u contact opnemen met mevrouw Kim Zuidema van de unit Vergunningverlening en Handhaving via het algemene telefoonnummer 0314 369 369.

 

Naar boven