Bekendmaking ter inzage legging ontwerpprojectplan ‘Groote Molenbeek Kasteelse Bossen’, met bijbehorend ontwerpbesluit tot wijziging van de legger.

 

Van 12 juni 2023 tot en met 23 juli 2023 ligt het ontwerpprojectplan waterwet ‘Groote Molenbeek Kasteelse Bossen’ tijdens kantooruren ter inzage in het waterschapsgebouw aan de Maria Theresialaan 99 te Roermond. Uitvoering van het projectplan leidt tot een dienovereenkomstige wijziging van de Legger Waterschap Limburg 2019. Het besluit tot wijziging van de legger ligt eveneens tijdens voornoemde termijn ter inzage. Voor het inzien van de stukken dient vooraf een afspraak te worden gemaakt via onderstaand informatienummer.

Toelichting

Het projectgebied bestaat uit het gedeelte Groote Molenbeek tussen de Wittebrugweg en Tienrayseweg in Horst monding in de Maas. Het project wordt binnen het uitvoeringsprogramma Maasgaard uitgevoerd en vormt een onderdeel in de totale herinrichting van de Groote Molenbeek van bron tot monding in de Maas. De huidige beek bestaat uit een genormaliseerd profiel tussen de snelweg aan de westzijde en het kasteelpark aan de oostzijde. De beek zelf ligt deels in een bebost gebied.

De geplande werkzaamheden hebben tot doel om de beek zoveel mogelijk te laten voldoen aan degestelde doelen vanuit de Kaderrichtlijn water (KRW) en het Nationaal Natuurnetwerk (voormaligEHS). Daarnaast wordt invulling gegeven aan de beekdal brede benadering door het verweven vande beek met de directe omgeving en de recreatieve functie van het kasteelpark.

Waterschap Limburg en gemeente Horst aan de maas zijn voornemens om dit knelpunt samen op te lossen.

Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen gedurende bovenvermelde termijn schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen over het ontwerpprojectplan en het ontwerpbesluit tot wijziging van de legger. Een schriftelijke zienswijze dient u te richten aan het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg, Postbus 2207, 6040 CC Roermond. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u een afspraak te maken met de Roel Wijnhoven via telefoonnummer +31 6 83146942. Na afloop van de inspraakfase zullen de ontwerpbesluiten, samen met eventueel ontvangen zienswijzen, ter besluitvorming aan het bestuur worden voorgelegd.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de adviseur Areaalbeheer, Roel Wijnhoven via telefoonnummer: 088 – 88 90 100 of via het e-mailadres: r.wijnhoven@waterschaplimburg.nl. De ontwerpbesluiten zijn ook in te zien in de linkerkolom bij deze bekendmaking.

Het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg

ir. E.J.M. Keulers MMO, secretaris-directeur

drs. ing. P.F.C.W. van der Broeck, dijkgraaf

 

Naar boven