Bekendmaking van het voornemen tot tijdelijke in gebruikgeving van grond

 

Het waterschap Drents Overijsselse Delta is voornemens om het perceel kadastraal bekend HGV00, sectie U, nummer 00097 tot 1 januari 2024 en de percelen kadastraal bekend HGV00, sectie U, nummers 00035 en 00056 (gedeeltelijk) tot uiterlijk 1 juli 2026, gelegen nabij Fluitenberg, zoals op de bijgevoegde tekening is aangegeven, in gebruik te geven.

 

Het waterschap is van mening dat niet iedere potentieel gegadigde in aanmerking moet kunnen komen om de genoemde percelen in gebruik te krijgen. Daarvoor acht het waterschap de volgende omstandigheden relevant:

De percelen die in gebruik worden gegeven zijn nog geen eigendom van het waterschap. Het perceel kadastraal bekend HGV00, sectie U, nummer 00097 wordt aangekocht ten behoeve van het project Domeinweg. De percelen kadastraal bekend HGV00, sectie U, nummers 00035 en 00056 (gedeeltelijk) zijn onlosmakelijk verbonden aan de aankoop van het perceel HGV00, nummer 00097 en kunnen na besluitvorming op termijn worden ingezet voor ruildoeleinden of worden ingezet voor andere projecten van het waterschap.

 

In het project van de Domeinweg zijn in het voorkeursalternatief de nevendoelen, meekoppelkansen en autonome ontwikkelingen geformuleerd. Met dit voorkeursalternatief wordt het Nationaal Bestuursakkoord Water (NBW) knelpunt voor zover als mogelijk opgelost met uitvoerende maatregelen en waar nodig met normaanpassing. Daarnaast worden zoveel mogelijk nevendoelstellingen gerealiseerd en wordt rekening gehouden met de uitkomsten van het omgevingsproces.

 

Eén van de maatregelen uit het voorkeursalternatief is het realiseren van waterberging. Met deze extra waterberging ontstaat direct de mogelijkheid voor de invulling van nevendoelen van het waterschap, te weten duurzaamheid, klimaat robuuste inrichting en ecologie.

 

Het perceel HGV00, sectie U, nummer 00097 zal onder voorbehoud van de instemming van het bestuur van het waterschap op termijn worden ingericht als waterberging. De overige percelen zullen door het waterschap te zijner tijd en na besluitvorming voor andere doeleinden worden aangewend.

 

Om deze redenen is het waterschap van mening dat de voormalige eigenaar de enige geschikte gegadigde is om in aanmerking te komen voor het gebruiksrecht van de percelen.

 

Indien u zich niet kunt verenigen met dit voornemen om tot in gebruikgeving over te gaan, dan dient u dit uiterlijk binnen 12 dagen na datum van deze publicatie kenbaar te maken door middel van een gemotiveerd bericht aan grondzaken@wdodelta.nl, onder vermelding van Bekendmaking uitgifte in gebruik percelen U 97, 35 en 56 (ged.). Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht om in of buiten rechte op te komen tegen de voorgenomen in gebruikgeving en/of om daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. Het waterschap en de voormalige eigenaar zouden onredelijk worden benadeeld indien na deze termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de gebruiksovereenkomst zou worden opgekomen. Deze termijn moet daarom worden beschouwd als een vervaltermijn.

 

 

Naar boven