Bekendmaking van voornemen tot het verlenen van een zakelijk recht van opstal ten behoeve van de aanleg en het in eigendom hebben, onderhouden, vervangen, wijzigen en zo nodig het verwijderen van een warmteleiding, communicatiekabel en HS verbinding tussen Tuindersweg 10 en Parallelweg 16 te IJsselmuiden, aan een bij het waterschap bekende partij gelegen op de percelen kadastraal bekend gemeente IJsselmuiden, sectie I, diverse nummers, in de gemeente Kampen.

 

In het Didam-arrest van 26 november 2021 heeft de Hoge Raad bepaald dat een overheidslichaam bij het aangaan en uitvoeren van privaatrechtelijke overeenkomsten het gelijkheidsbeginsel in acht moet nemen.

 

Waterschap Drents Overijsselse Delta is voornemens om een zakelijk recht van opstal te vestigen c.q. te verlenen, aan een bij het waterschap bekend bedrijf, t.b.v. de hierboven omschreven kabels en leidingen om energie en warmte die wordt opgewekt door diverse productie eenheden zo efficiënt mogelijk te gebruiken op verschillende locaties. Op deze manier wordt er een warmtenetwerk gerealiseerd en ontstaat er een duurzame manier om gebouwen en (tuin)kassen te verwarmen.

 

Voor het aanleggen van bedoelde kabels en leidingen is reeds een Watervergunning verleend.

 

Door dit voorgenomen zakelijk recht van opstal te publiceren en derden de kans te bieden om mee te dingen, beoogd het waterschap open en transparant te handelen. Indien u daarom van mening bent dat u ook een serieuze gegadigde bent m.b.t. voornoemd voornemen, dan wordt u verzocht dit schriftelijk en voorzien van een motivering aan het waterschap kenbaar te maken. Uw verzoek dient u uiterlijk binnen 14 dagen na datum van deze publicatie per mail kenbaar te maken via grondzaken@wdodelta.nl. Het Waterschap zal na verloop van deze periode het beoogde zakelijk recht verlenen.

 

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Reinier Koppejan, adviseur grondzaken, email; reinierkoppejan@wdodelta.nl.

Naar boven