Bekendmaking van het voornemen om pachtovereenkomsten te sluiten

Op 26 november 2021 heeft de Hoge Raad het ‘Didam’-arrest gewezen. In dit arrest is bevestigd dat overheden bij onder andere grondtransacties transparant moeten contracteren en dat iedere potentiële gegadigde de kans geboden moet worden om in aanmerking te kunnen komen om een overeenkomst – in dit geval een geliberaliseerde pachtovereenkomst (art. 7:397 lid 1) – met het waterschap te sluiten.

 

Daarom maakt het Dagelijks Bestuur van Waterschap Drents Overijsselse Delta bekend dat het hierna genoemde perceel beschikbaar wordt gesteld voor (geliberaliseerde) pacht met licht waterstaatkundige beheervoorwaarden.

Het perceel, kadastraal bekend, ZSS00, sectie H, nummer 00028, totaal groot 1.58.10 ha, gelegen langs/tussen het Zwarte Water/Veerweg en Oppen Swolle; zie de bijgevoegde tekening.

 

Mocht u interesse hebben in de percelen en wilt u deze voor het komende jaar pachten? Laat dan binnen 14 dagen ná publicatiedatum van deze bekendmaking weten interesse te hebben door een

e-mail te sturen naar het hieronder genoemde mailadres. Vermeld daarbij het kadastrale nummer dat hierboven is genoemd.

Indien meerdere gegadigden kenbaar maken interesse te hebben in de percelen, dan zal het waterschap overgaan tot een loting. De loting vindt zo snel mogelijk op een nader te bepalen datum plaats en zal voor loting aan de gegadigden worden meegedeeld.

De 14 dagen termijn is een vervaltermijn. Na het verstrijken van deze termijn is Waterschap Drents Overijsselse Delta vrij om deze percelen uit te geven aan een gegadigde.

 

Klaasje Schreur en Carina Schonewille, medewerkers grondzaken 

E-mail: grondzaken@wdodelta.nl 

Telefoon: 088 - 2331200

Naar boven